REKLAMI GEÇ

MHP’li Ayhan “Tuzağa düştüler”

MHP’li Ayhan “Tuzağa düştüler”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Ak Parti’nin ülkeyi iyi idare edemediğini ileri sürerek, AK Parti’nin PKK tuzağına düştüğünü iddia etti.

/ DENİZLİHABER / 31 Temmuz 2012 Salı, 09:30

Türkiye’nin bölgedeki bütün ülkelerle problemli olduğunu iddia eden Ayhan, “Ak Parti konjoktürel olarak ortaya çıktı. Uyguladığı politikalar hem Ak Parti’yi hem ülkeyi sıkıntıya soktu. Ülkede büyük çoğunluğun oyunu alarak iktidar olan Ak Parti, ülkeyi iyi idare edemiyor. Bunun temel nedeni ise, iktidarın konjonktürel iktidar olmasıdır. İç ve dış problemler var. İç siyasette önce terör hadisesini kabullenmediler. Bugün fark ettiler, ancak çözecek ne niyetleri nede güçleri var” dedi.

MÜCADELE YERİNE MÜZAKERE
Ak Parti’nin terörle mücadele yerine müzakereyi seçtiğini kaydeden Ayhan, “Yaklaşık 30 yıllık terörün son 10 yılı AK Parti ile geçti. Terörle mücadele yerine müzakere yönünü seçti. PKK tuzağına düştü. Uyguladığı politikalar ülkeyi sıkıntıya sokan politikalardır. Komşularımızla sıfır sorun olmadığının isabetli bir politika olmadığı ortaya çıktı. Irak’ta yardımcı olduğu hükümetle düşman PKK haini Barzani ile dost, Barzani ise, rolünü iyi oynamaya devam ediyor. Hükümetin Barzani’ye karşı vazgeçemeyeceği bir aşkı var. Barzani ne yaparsa yapsın inanılmıyor. Bölgedeki bütün ülkelerle problemliyiz. Nasıl olacak bu? Enerji hammaddelerinin yüzde 95’ini dışarıdan karşılıyoruz. Tedarik bakımından İran ve Rusya’ya mahkumuz” diye konuştu. Ülkenin ve vatandaşın her geçen gün borçlandığını kaydeden Ayhan, şunları söyledi: “AK Parti iktidara geldiği günden bugüne 500 milyar dolar dış açık verdi. AK Parti iktidara geldiğinde kişiler gelirinin yüzde 4.5’unu borç ödüyordu. Şimdi ise gelirin yüzde 45’ni borç ödüyor. Ülke ve Vatandaş her geçen gün borçlanıyor. 220 milyar dolar olan borç 620 milyar dolar oldu. Sadece Haziran ayında bütçe 6.5 milyar dolar açık verdi.”

İŞSİZLİK HALA EN BÜYÜK SORUN
AK Parti’nin kendisinin koalisyon olduğunu belirten Ayhan, “İşsizlik çözülemedi, ekonomik gidişat düzeltilemedi. Son çıkan torba yasa ile 230 bin kişinin cezaevine girmesi engellenmiş oldu. Ekonomi çok iyi olmuş olsa bu 230 bin kişi neden hukuken cezalar alsın. AK Parti iktidara gelmeden milli gelirin yüzde 24’ü tasarruf edilebiliyordu. Şimdi ise, tasarruf oranı yüzde 12’ye düştü. İktidar dün ‘A’ dediğine bugün ‘B’ diyebiliyor. Zaten kendisi AK Parti koalisyondur. Çatırdamaya da başlamıştır. Başbakanın bir hastalığında bile şike olaylarında her bakanın dediğinin ayrı ayrı olduğu, AK Parti içinde bulunan bakanların bile aynı düşünmedikleri ortaya çıktığı görüldü. AK Parti millete doğruyu söylemiyor. Uygulamaların neredeyse tamamında pazarlık yaparak mevzuatlar çıkmakta ülke yönetilmektedir. İşte bunun için dün ‘A’ dediğine bugün ‘B’ diyebilmektedir” dedi.

MHP DEĞİŞİYOR
Milliyetçi Hareket Partisi’nin değiştiğini kaydeden Ayhan, “İktidar partisinde il başkanları, ilçe başkanları genel merkeze çağrılarak istenilen il ve ilçe başkanıyla seçimlere girerken, Milliyetçi Hareket Partisi’nde ise delegenin ve partilinin hür iradesini kullanabilmesi düşünülerek her il ve ilçede 3-5 adayla seçime giriliyor” diye konuştu.

Yorumlar

Ayhan   -  Bağlantı 8 Ağustos 2012, 19:54

Ülke zor durumda iken kimseler bu ülkeyi birakipda kacip gitmedi, AKP yi iktidara getirenler sizler bunlari secerek basa getirmedinizki, ama biraz sabir edin bekleyin göreceksiniz asil birakip kacanlari yakinda göreceksiniz.

mehmet atıl   -  Bağlantı 31 Temmuz 2012, 10:15

ülke zor durumda iken iktidarı bırakıp kaçan MHP yi millet unutmadı.vede hiç bir zaman unutmayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı