REKLAMI GEÇ

9 partiden Çatı Aday’a destek

9 partiden Çatı Aday’a destek

CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanlığı için çatı adayı olarak açıkladığı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyen 9 siyasi partinin il başkanından 5’i ortak basın toplantısı düzenledi.  İl Başkanları toplantıda, neden Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı olması gerektiğini ve desteklerinin gerekçelerini kamuoyuna açıkladı. 

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2014 Pazartesi, 14:05

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyen 9 siyasi parti il başkanından 5’i Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde ilk kez bir araya geldi.  Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Fevzi Yeniçeri, Demokrat Parti(DP) İl Başkanı Aykut Yıldırım, Liberal Demokrat Parti(LDP) İl Başkanı Lütfi Erol ve Bağımsız Türkiye Partisi(BTP) Turgay Urgan’ın katıldığı toplantıda neden Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı olması gerektiği açıklandı.

9 PARTİDEN 5’İ KATILDI

CHP, MHP, DSP, LDP, DP, BTP ve BBP’nin ardından Devrimci Halk Partisi ve Türkiye Sosyalist İşçi Partisi’nin de destek vereceklerini açıklamalarının ardından gerçekleştirilen basın toplantısına 5 siyasi partinin il başkanı katıldı. DSP İl başkanı Sevgi Kıyak’ın şehir dışında olması nedeniyle toplantıya katılamadığı açıklandı. Büyük Birlik Partisi (BBP)  İl Başkanı Süleyman Oruç’un da, kişisel mazereti nedeniyle toplantıda bulunamadığı duyuruldu. Devrimci Halk partisi ve Türkiye Sosyalist İşçi Partisi’nin ise desteklerini daha yeni ilan ettikleri için toplantıda yer alamadıkları öğrenildi.

NEDEN EKMELEDDİN İHSANOĞLU?

Toplantıya katılan il başkanları adına açıklamayı MHP İl Başkanı Fevzi Yeniçeri yaptı. Neden Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklediklerini  açıklayan  Yeniçeri, “Türkiye ilk defa Cumhurbaşkanını doğrudan doğruya seçecektir. Bize göre Türkiye, toplumun her kesimine hitap edecek birini seçmelidir. Cumhurbaşkanı tarafsız ve bütün siyasi partilere eşit mesafede olmadır” dedi.

Yeniçeri,  Cumhurbaşkanlığı makamının siyasi bir makam olmadığını o nedenle bu seçimlerin siyasi bir seçim olmadığını belirterek, “Son dönemde ülkemiz fazlasıyla gerildi. Tüm siyasi partiler kutuplaştı. Oysa Cumhurbaşkanlığı ağır başlılık gerektirir, en zıt fikirli siyasi partinin bile saygıda kusur etmeyeceği nazik bir üslup gerektirir. Ekmeleddin İhsanoğlu saygın bir bilim adamı ve tecrübeli bir diplomattır.  İhsanoğlu tüm siyasi partilere eşit mesafede, kimseyle kavfası olmayan, hem iş hem de dış siyasette dünya çapında bir itibar sahibidir. O nedenle Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklediğimizi belirtmek isteriz” diye konuştu.

“TARİHİ BİR GÖREV”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin herkese tarihi bir görev ve sorumluluk yüklediğini söyleyen Yeniçeri, “Türk milleti 10 Ağustos’ta AKP, BOP koalisyonuna Çankaya’yı teslim etmeyecektir. Yani karşımızdaki manzara ya zillet ye izzet; ya millet ya da rezalettir. Bu iki tercihten birisini aziz milletimiz seçecektir” dedi.

“SAHAYA İNİYORUZ”

Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyen siyasi partilerin her birinin kendi ekibini oluşturup ayrı ayrı seçim çalışmalarının yürütüleceğinin de belirtildiği toplantıda Yeniçeri, “Bazı çalışmalarımızda il başkanları ortam yürütecek. Onun dışında saha çalışmalarında ise her parti kendi ekibini oluşturacak ve siyasi partiler ön plana çıkartılmadan yalnızca Çatı Adayı  Ekmeleddin İhsanoğlu’nu   anlatacağız” dedi.

Basın açıklamasının ardından toplantıya katılan siyasi parti il başkanları objektiflere birliktelik pozu verdi.

Yorumlar

Necati.   -  Bağlantı 21 Temmuz 2014, 16:29

İnşallah hayırlı olacaktır, şu anda tüm siyasi partilerin bir araya gelmiş olması da taktire şayandır. Bu uzlaşı olmalı, birlik beraberlik tesis edilmelidir. Teşekkürler..

Murat Candan   -  Bağlantı 21 Temmuz 2014, 14:37

haydi bismillah

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı