REKLAMI GEÇ

AK Parti ile CHP’nin afiş atışması

AK Parti ile CHP’nin afiş atışması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Mart’ta Denizli’de yapacağı miting öncesinde, iktidar ile ana muhalefet partisi arasında “pankart atışması” yaşanıyor. AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, sosyal medya üzerinden “afişlere dolanacaksınız” mesajı atarken, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven “camiler arka bahçeniz değil” yanıtını verdi.

/ DENİZLİHABER / 27 Şubat 2014 Perşembe, 11:59

AK Parti’nin 1 Mart Cumartesi günü saat 16.00’da Özay Gönlüm Meydanı’nda düzenleyeceği miting ile ilgili Yeni Cami ve Çaybaşı Camisi’nin önlerine astığı duyuru pankartı, iktidar ile muhalefet partileri arasında tartışmaya yol açtı.

ÖRKİ’NİN TWEETLERİ

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven’in söz konusu pankartların kaldırılması için yaptığı girişimlerin ardından Örki, sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu. Örki, önce “CHP yine afişlerimize takılmış. Neymiş camiye afiş asmışız. Dini siyasete alet etmişiz. Bütün bir seçim boyunca afişlere dolanıp kalacaksınız” diye yazdı.

İkinci tweette “Siluetinde cami var diye Allah’ın meydanını caminin avlusu yaptınız ya size ne diyelim? Yine hazımsızlığın doruklarında gezen CHP, yine yalan” ifadesini kullanan Örki, son olarak “Üstelik afişte T.C. Başbakanı var. Ne partimizin adı ne de partiye dair logomuz, ikisi de yok. Ama maksat afişe olmak olunca böyle oluyor” dedi.

AFİŞLER KALDIRILDI

Öte yandan CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven’in Denizli Valiliğine yaptığı başvurunun ardından AK Parti tarafından asılan bez pankartlar indirildi. Yurtseven, Yüksek Seçim Kurulu’nun 298 sayılı genelgesi uyarınca yasak olmasına karşın, Yeni Cami ve Çaybaşı Camisi’nin bahçelerine Başbakan’ın cumartesi günü Denizli’de yapacağı mitingin duyuru pankartları asıldığını belirterek, ‘’Yasakları ve kuralları hiçe sayan AKP’nin afişlerini valilik nezdinde itiraz ettik. Olayı ,’AKP camilerden elini çek diyerek ‘ diyerek kamuoyuna duyurduk. Bu tepkimiz üzerine önce Yeni Cami, sonra Çaybaşı Camisi’ndeki afişler kaldırıldı’’ dedi.

Geçtiğimiz eylül ayında Başbakan’ın Denizli mitinginde AKP bayraklarının caminin içine kadar sokulduğunu ve bunu fotoğraflarla belgeleyerek medya aracılığıyla kamuoyuna duyurduklarını ve olayın TBMM’ye kadar taşındığını anımsatan Yurtseven, ‘’Camiler Müslümanların en kutsal ibadet yeridir. İktidarın arka bahçesi değildir’’ diyerek şunları söyledi:

‘’Bugüne kadar din, iman edebiyatıyla halkımızın tertemiz duygularını sömüren AKP, camilerimizi siyasetine alet etmekten hiç çekinmemektedir. Camileri AKP’nin kışlası gören ve bu sözleri nedeniyle hapis yatan Başbakan Erdoğan‘ın dini değerlerimiz üzerindeki siyaset dansını, halk affetse bile tarih asla affetmeyecektir. Hak nedir bilmeyen, hukuku öttürülecek düdük zanneden bu anlayışa afişlerin kaldırılması kapak olmuştur. Bilinmeli ki, bu zihniyet tıpkı cır cır böcekleri gibi öte öte yok olmaya mahkumdur.’’

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı