REKLAMI GEÇ

Ak Parti’de 5 yıl sonra gelen değişim

Ak Parti’de 5 yıl sonra gelen değişim

Ak Parti’de 2015’ten bu yana başkanlık görevini yürüten Necip Filiz’in aday olmayacağını açıklamasından sonra, beklenen yeni il başkanı İstanbul’da belli oldu. İstanbul’a 4 isim çağrıldı, Yücel Güngör aday olarak kente döndü…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Aralık 2020 Pazartesi, 14:35

İlçe kongrelerini salgın döneminde önlemler çerçevesinde yapan Ak Parti’de sıra il başkanlığına geldi. 5 yıl başkanlık görevini yürüten Necip Filiz’in aday olmayacağını açıklamasından sonra, gözler Ak Parti’nin yeni başkanının kim olacağına çevrildi.

İSTANBUL’A KİMLER GİTTİ
Kulislerde pek çok isim konuşulsa da İstanbul’da genel merkez görüşmesine sürpriz isimler gitti. İl Kadın Kolları Başkanlığından istifa eden eski milletvekili Nurcan Dalbudak, Pamukkale Belediye Başkan aday adaylarından Birtan Şahan, Merkezefendi İlçe Başkanı Ekrem Başer ve eski Merkezefendi İlçe Başkanı Yücel Güngör İstanbul’da il başkanlığı için görüştü.

Bu isimlerden Yücel Güngör, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olurunu alarak Denizli’de Ak Parti’yi kongreye götürecek tek aday olarak görevlendirildi.

GÖRÜŞMELERE BAŞLADI
Cumartesi akşamı, henüz seçilmemiş yeni il başkanı olarak kente gelen Güngör, çalışmalarına hızlı başladı. Güngör, partiyi kongreye götürecek sürecin ve yönetim kurulu listesinin çalışmalarına ve partililerle görüşmelere başladı.

GÜNGÖR: DÜNDEN DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIZ
Adaylığın kesinleşmesinden hemen sonra açıklama yapan Güngör, “Denizlimizin 19 ilçesinde Ak Partimize gönül vermiş memleket sevdalılarımızla birlikte ve tek yürek olarak Denizlimize olan vefa borcumuzu ödemek için hiçbir bahaneye sığınmadan dünden daha fazla çalışmak için yolculuğumuza bugün itibariyle başlıyoruz” dedi.

GENEL KURUL NASIL OLACAK?
Öte yandan kongrenin pandemi koşullarında nasıl yapılacağı da merak konusu oldu. Denizli Hıfzısıhha Meclisi Aralık başında sivil toplum örgütleri, dernek, kamu kurumu niteliğindeki kuruluşlar ile kooperatiflerin geniş katılımlı toplantıları ve genel kurulları 3 ay süre ile ertelenmişti. Yeni başkan Güngör’ün gündeminde bu konunun da olduğu öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı