REKLAMI GEÇ

AK Partili Tin’den işverene çağrı

AK Partili Tin’den işverene çağrı

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, işverenlere “Ücretsiz izin yerine kısa çalışma ödeneği alternatifini seçin” çağrısı yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mart 2020 Salı, 18:30

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile işverenlere işçilerin korunmasına yönelik adım atmaları çağrısında bulundu.

Koronavirüs salgını nedeniyle bazı işyerlerinde ücretsiz izin seçeneğinin kullanıldığını belirten Şahin Tin, “İşverenlerimize çağrımdır, ‘ücretsiz izin’ yerine, ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ alternatifini seçin. Yüzde 60 devlet desteği ile hem çalışanınıza, hem işinizin geleceğine sahip çıkın. Bugünler inşallah geride kalacak. Vefa ve dayanışma ise hep gönüllerde yaşayacak” dedi.

Kısa çalışma ödeneğine ilişkin yeni düzenlemeler yapıldığını hatırlatan Şahin Tin, “Kısa çalışma ödeneğindeki son 3 yıl içinde 600 gün olan prim ödeme şartını 450 güne, 120 gün olan hizmet akdi şartını da 60 güne düşürdük” dedi.

Yorumlar

basicman   -  Bağlantı 31 Mart 2020, 21:12

tamam da sayın vekil,bu virüs krizinin 3 aylık süre garantisi yokki,daha fazla sürerse ne yapılacak?b planı nedir?ki daha uzun süreceği aşikar..çalışana hemen arkasından işsizlik maaşı verebilecekmisiniz?hatta iflas eden esnafa!..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı