REKLAMI GEÇ

Bakan Eroğlu Denizli’de araç verdi, temel attı, fidan dikti

Bakan Eroğlu Denizli’de araç verdi, temel attı, fidan dikti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere sabah saatlerinde Denizli’ye geldi. Bakan Eroğlu Denizli programında, Özel İdareye ait araçların teslimini yaptı, ardından Yenicekent İletim Kanalı’nın temelini attı.

/ DENİZLİHABER / 7 Nisan 2012 Cumartesi, 16:17

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere sabah saatlerinde Denizli’ye geldi. Polisevi’nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda brifing alan Bakan Eroğlu, daha sonra Denizli İl Özel İdaresi’nce alınan iş makinalarının hizmete girmesi nedeniyle EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene katıldı. Törene Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Ak Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar, kaymakamlar, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Törende konuşan Bakan Eroğlu, hükümetin Denizli’ye çok önem verdiğini belirterek, “Denizlililer çok çalışkan insanlar. Müteşebbis ruhlu insanlar. Burası için ne yapılsa azdır. Bakanlık olarak önemli yatırımlar yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Şu ana kadar hükümetimiz Denizli’ye 3 milyar TL yatırım yaptı. Bizim bakanlığımız 800 milyon TL’sini yaptı. Çok şeyler yaptık. Barajlar yaptık, ilk defa sulamalarda yüzde 80 oranına ulaştık. 23 tane gölet ve sulamasını da yapacağız. Projeler bittikçe temelini atacağız. Özellikle Denizli İl Özel İdaresi Türkiye’de örnek. Orman yangınlarıyla mücadelede bölgelere su tankerleri dağıtıldı. Yollar yapıldı. Suyu, yolu olmayan köy kalmadı. 2 milyon metrekare kilit taşı yapılmış köylerimize. Başbakanımız köylerin de şehirler gibi olması talimatını verdi. Biz de bunu gerçekleştirmek için sürekli çalışıyoruz. Muhtarlarımız bizden isteyecek ve biz de bunları yerine getireceğiz. Yaklaşık 8 milyon TL’lik araç takviyesi ile Denizli İl Özel İdaresi daha güçlü hale geldi. Bunlar çok önemli. Turizm yolları da yapılacak bu araçlarla. Bugün yaptığımız toplantıda 2015 yılına kadarki hedeflerimizi belirledik. Bu hedefleri yakalayıp, aşacağız. Hizmete girecek araç gereç ve iş makinalarının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bakan Eroğlu’nun ardından söz alan Denizli Valisi Abdülkadir Demir de, “Denizli’de çok önemli değişiklikler yapıldı. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi anlamında çok önemli çalışmalar yapıldı. İl Özel İdareleri taşrada önemli bir heyecan oluşturuyor. Bu sistem içerisinde faydalı olması için en önemli konu, sistem içerisinde karar organlarının ve yürütme organlarının uyum içinde olması, ortak hedefin olması başarının sırrıdır. Denizli’de de İl Özel İdaresi iyi şeyler yapmak için gayret gösteriyor. İnanıyorum ki, önümüzdeki dönemde özellikle İl Özel İdaresi’nin en önemli konusu Termal konusu olacak. Sağlık turizminin ekonomiye kazandırılması çok önem taşıyacak. Pamukkale’deki sit alanının işletmesi İl Özel İdaresi’ne verildi. Burada yapılan çalışma ve elde edilen gelirlerle Denizli’deki tüm tarihi değerlere önem verilmesi gerekiyor. Hizmetin sonu yok. Alınan bu makineler Bozdağ Kayak Merkezi’nin yollarını yapmaya başladı” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri, iş makineleri ve araçları hizmete sundu.

Bakan Veysel Eroğlu, EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Denizli İl Özel İdaresi iş makinalarının hizmete alınma töreninin ardından Akköy ilçesindeki Yenicekent İletim Kanalı’nın temel atma törenine katıldı. İlçeye gelişinde kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından coşkuyla karşılanan Bakan Eroğlu, vatandaşlarla sohbet edip, isteklerini dinledi. Törende konuşan Vali Demir, “Denizli’nin yüzde 46’sı orman alanı. Yapılan çalışmalarla bunu yüzde 50 oranına çıkarmayı hedefliyoruz. Ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyoruz. Geçen yıl DSİ Genel Müdürlüğü’nün Denizli’ye yaptığı harcama 85 milyon TL’dir. Bu yatırımlar ile Denizli’de 598 milyon TL tarımsal gelir elde edilmiş, istihdam artışı sağlanmıştır. Bakanlığımızın Denizli’ye verdiği her müjde tek tek yerine geliyor. Denizli’de 10 yıllardır başarılamayan sulama çalışmaları için önemli adımlar atıldı” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Bakan Eroğlu, Yenicekent İletim Kanalı’nın bitirilmesi için büyük çaba sarfettiklerini belirterek, “Üzerimdeki tonlarca yük kalktı, çünkü Denizlililere söz vermiştim. Denizli’ye geçen yıl verdiğimiz 4 müjdeden biri olan bu proje, bölgeye hayat verecek” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’a yengesinin vefatı dolayısıyla başsağlığı dileyen Bakan Eroğlu, “Başbakanımız destanlar yazıyor. Memleketimiz nerelerden nerelere geldi. 2002 yılı öncesinde Türkiye ekonomisi neydi, şimdi ne durumda. Mukayese etmek gerekir. Türkiye, Çin’den sonra büyümede ikinci sırada yer aldı. Daha da büyüyeceğiz. İlk çeyrekte ihracat rakamları ilan edildi. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artış sağlanarak 35 milyar dolara ulaşıldı. Bu yılsonu hedef 150 milyar dolarlık ihracat. Denizli’nin fedakar, müteşebbis, Çalışkan insanlarının bunda büyük emeği ve katkısı var. Üzerimizdeki yükler kalktı. Banka soygunları artık yok. İmar Bankası yüzünden bu millet 8 milyar Dolar ödedi. Zorunlu Tasarruf Fonu ve KEY ödemeleri yapıldı. İnsanların cebinde para olunca yürüyüşü de değişir. Bizim dünyadaki duruşumuz da değişti. Allah’a şükür borcumuz kalmadı. Merkez Bankası’nın kasası dolu. Çok daha güçlü olacağız. Buna rağmen milletten aldığımızı millete vermek istiyoruz. Bizim yaptıklarımıza muhalefetin hayali bile ulaşamaz. Rüyalarında bile göremezler. Millete hizmet aşkımız var. Türkiye büyük millet. Dünyanın 16. büyük ekonomisine sahibiz. Ama hedefimiz 2023’te ilk 10’a girmek. Bakanlık olarak büyük yatırımlar yapıyoruz” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak bugüne kadar bin 128 tesis açıp hizmete sunduklarını ve 11 milyon dekarlık alanda sulama yapıldığını belirten Eroğlu, “Türkiye’de şu anda 49 şehrin su meselesini kökünden çözdük. Hedefimiz suda en az 40-50 yıl sıkıntı yaşamamak. Su meselesini kökünden çözecek çalışmalar yapıyoruz. Günübirlik çözümler en kötü çözümlerdir. En iyi çözüm köklü çözümdür. Hidroelektrik santrallerinde büyük hamleler yaptık. Ülkemize yaklaşık 40 milyar dolarlık bir tasarruf sağlayacağız yaptığımız çalışmalarla. Hidroelektrik enerjiye büyük önem veriyoruz. Bu yılsonuna kadar Belçika’ya yakın bir alanı ağaçlandırmış olacağız. Bütün Türkiye’de seferberlik devam ediyor. Sadece açık alanlarda değil, okulları, hastaneleri, mezarlıkları, yolları da ağaçlandırıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmasında Denizli’ye bakanlıklar olarak yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Eroğlu, “Denizli’ye toplam 3 milyar TL yatırım yapıldı. Denizlili çalışan insanlar hizmetlerin en güzeline layık. 2012 yılı Denizli’de hamle yılı olacak. Zamanla yarışıyoruz. Vatandaşın beklemeye tahammülü yok” ifadelerini kullandı. Temeli atılan iletim kanalının 10 kilometre uzunluğunda olduğunu belirten Bakan Eroğlu, “15 bin 362 hektar alan sulanacak. İlave sulamalarla beraber bölge hayat bulacak. Bunun maliyeti 62 milyon TL. En kısa sürede iletim kanalı tamamlanacak” dedi. Bakan Eroğlu, DSİ Genel Müdürlüğü ve müteahhit firma yetkililerini çağırarak, iletim kanalının ne zaman bitirileceği konusunda pazarlık yaptırdı. Yapılan pazarlık sonucu kanalın 26 Aralık 2014 tarihinde tamamlanması konusunda anlaşma sağlandı. Yapılan konuşmaların ardından Yenicekent İletim Kanalı’nın temeli atıldı. Kanalın arazi sulamasının yanında enerji üretiminde de kullanılacağı belirtildi.

Akköy’deki törenin ardından Bakan Eroğlo Honaz Ovacık Köyü’ndeki Ak Parti Kadın Kolları tarafından kurulacak olan hatıra ormanına giderek fidan dikti. Eroğlu buradaki törenin ardından Denizli’den ayrıldı.

Yorumlar

Abdi Baklan   -  Bağlantı 9 Nisan 2012, 23:35

Denizli İl Genel Meclisinin eski bir üyesi olarak yıllar önce söylediğimiz “ŞEHİRDE NE VARSA KÖYLERİMİZDE DE O OLACAK” slagonumuzun devamı ile yapılan hizmetleri taktirle karşılıyorum ve hizmetlerin devamını diliyorum.

reco   -  Bağlantı 9 Nisan 2012, 10:26

bakanımıza denizliye verdiği önemden dolayı teşekkür ederiz.denizli ak parti hükümetleri zamanında fark edildi ve büyümeye devam ediyor.

mustafa   -  Bağlantı 7 Nisan 2012, 22:34

doğruya doğru adamlar her alanda çalışıyorlar..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı