REKLAMI GEÇ

Başbakan Erdoğan, “İmam Hatipleri’in itibarını yeniden iade ettik”

Başbakan Erdoğan, “İmam Hatipleri’in itibarını yeniden iade ettik”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hem 2012-1013 Eğitim Öğretim Yılı’nı hem de Cedide Abalıoğlu İmam Hatip Lisesi’nin açılışını yaptı. Denizli’de açtı. Açılışta konuşan Erdoğan, imam hatiplerin itibarını yeniden iade etmenin bahtiyarlığını yaşadıklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 17 Eylül 2012 Pazartesi, 16:05

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı ve Toplu Açılış Töreni’ne katılmak üzere öğle saatlerinde Denizli’ye geldi. Denizlili Hayırsever Orhan Abalıoğlu tarafından eşi Cedide Abalıoğlu adına Sevindik Mahallesi’nde yaptırılan Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen törene katılan Başbakan Erdoğan, yapımı tamamlanan eğitim kurumlarının da hizmete açıldığı törene beraberinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, okul yaptıran hayırsever işadamı Orhan Abalıoğlu’nun elinden tutarak yanına oturttu.


Abalıoğlu terörü kınadı

Törenin ilk konuşmasını Cedide Abalıoğlu yaptı. Abalıoğlu, “Hakkari’de şehit olan 4 asker ve Bingöl’de
şehit olan 8 polise Allah’tan rahmet, ailesine ve Türk Milleti’ne başsağlığı diliyorum. Abalıoğlu Ailesi
olarak birçok okuldan sonra 50 derslikli imam hatip lisesini eğitime kazandırmaktan gurur duyuyoruz. Sayın başbakanımız bu okulun açılışında bulunacağına söz vermişti. Kendisi sözünü tutarak bugün yanımızda oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz. Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin milletimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Denizliler’den 9 yılda eğitime 63 milyonluk yardım
Denizli Valisi Abdülkadir Demir, “Denizli’de yapımı tamamlanan 13 eğitim kurumunun girdiği bugün sayın başbakanımızı yanımızda görmekten çok mutluyuz. Denizli’yi diğer illerden ayıran en önemli özellik, hayırseverlerin eğitime verdiği katkılardır. Son 9 yılda hayırseverlerimiz 63 milyon TL’lik yatırım gerçekleşti. Devletin yaptığı yatırımın üçte ikisi kadar hayırseverler yatırım gerçekleştirdi. Bugün 13 tesisin 29 milyon TL’lik yatırımı hizmete açıyoruz. Denizli’de son teşvik uygulaması ile her alanda önemli yatırım imkanları doğmaya başladı. Denizli’de bir defada en büyük termal enerji tesisleri yapımına başlandı. Denizli enerji konusunda da merkez olma durumundadır. İhracatımız ithalatımızı geçen ender illerinden biri olan Denizli, tüm sektörlerde hizmetler vermeye devam edecektir” dedi.

Eğitimi zamana yaydık
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 10 yılda gerçekleştirilen yatırımlarla eğitime ilişkin sorunların büyük ölçüde çözüldüğünü söyledi. “Kız çocuklarımızın ve engelli çocuklarımızın eğitime erişiminde önemli mesafe kat ettik. Eğitim sisteminin çözüm bekleyen yönleri var” diyen Dinçer, “Çocuklarımızın iyi yetişmesi için adım atmazsak doğru yapmış olmayız. Öğrencilerimizin bilgi ve yeteneklerinin körelmesini, ülkemiz ve kendileri adına kayıp saymalıyız. Dünyadaki yaşıtlarıyla çocuklarımızı aynı seviyeye getirmeliyiz. Eğitim sistemimizi yeniden kurgularken, daha fazla eğitim sistemi içinde tutmalıyız. Yeni sistem çocuklara daha fazla eğitim sağlıyor. Bilgiyi boca etmek yerine zamana yayarak verdiğimizde, çocuklar da bilgiyi özümseyecek” dedi.

Bu lisenin mimari yapısı Türkiye’ye örnek
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan törende yaptığı konuşmada, “81 vilayette fedakarca görev yapan öğretmenlerimize bu eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum. Tüm öğretmenlerimize milletçe şükranlarımı sunuyorum. Bugün Denizli’de 2012-2013 eğitim öğretim yılının açılışını yaparken, 13 yeni eğitim kurumunu da Denizlili kardeşlerimize kazandırıyoruz. Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi çok değerli bir hayırsever olan Orhan Abalıoğlu tarafından 8 milyon TL’lik bir yatırımla tamamlandı. Bu muhteşem eseri Denizli’ye, Denizli’nin çocuklarına yani geleceğimize kazandıran hayırseverimizi tebrik ediyor, kutluyorum. İmam hatip lisesinin yanında öğrencilere hizmet verecek bir pansiyon inşa edildi. Bunu kazandıran derneğe ve yöneticilerine ve bağışçılarına şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bu eserlerin mimari noktadaki görünüşü, görüntüsü gerçekten ülkemizde örnek bir mimari. Tam da imam hatipliye yakışır bir mimari. İnşallah en yakın zamanda tatbikat camii de bitirilecek. Bunun da bitmesiyle konsepti tamamlamış olacağız. Denizli’nin bir çok yerinde eğitime destek veren tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum” dedi.

İmam Hatipler yüzünden meslek okullarına vebalı muamelesi yapıldı
İmam hatiplerin yeniden faaliyete geçmesine de değinen Erdoğan, “Başta Denizli olmak üzere Türkiye genelinde millet artık imam hatip okulları ile kucaklaşıyor. Bu okullarla hasret bugün sona eriyor. Bugünden itibaren bu dönemden itibaren artık imam hatip okulları milletin okulları olarak eski parlak günlerine geri dönüyor. 28 Şubat sürecinde milletin bu okullarından korkanlar, ürkenler, bu okulları öcü gibi görenler maalesef bu okulların kapısına kilit vurmuşlardır. İmam hatiplerin orta kısmını kapattılar, lise kısmına talebin azalması için katsayı getirdiler. İmam hatiplerin önünü kapatmak için tüm meslek okullara vebalı muamelesi yaptılar. Bu zulme bu baskıya bu anti demokratik uygulamaya 30 Mart tarihinde TBMM’de son verdik” dedi

İtibarı iade etmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz
“Çıkardığımız yasa ile imam hatip okulların orta kısımlarının yeniden açılmasını sağladık. Ne zarar gördünüz imam hatip okullarından da kapattınız? İmam hatipler ne yaptı siz de bunları kapattınız? İmam hatip okullarından terörist yetişmediği için, anarşist yetişmediği için mi kapattınız? Vatana hizmet aşkıyla yetişenler olduğu için mi kapattınız?” diyerek 28 Şubat sürecini eleştiren Erdoğan, “Açıkçası ben, evlatlarım birçok bakan arkadaşım imam hatip lisesi mezunları olarak bugün imam hatip okullarına itibarını iade etmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Bugün yeniden eğitime başlayan imam hatip okullarının öğrencilerimize tüm milletimize hayırlı olmasını Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Kuran ve Siyer’in seçmeli olduğunu anlayamadılar
Kuran ve Siyer dersleriyle ilgili tartışmaya da değinen Erdoğan, “Kuran-ı Kerim ve siyer derslerine karşı çıkıyor bu zihniyet. Seçmeli ve zorunlu arasındaki farkı bir türlü anlayamadılar. Biz kimseye bu dersleri alma konusunda baskı yapamayız. Biz velilere öğrencilere tercih hakkı getirdik. Veli isterse ve 10 öğrenci bulunursa bu dersler okutulacak. Yoksa olmayacak. Milletin gönlü ferah olsun. Öğrencilerimiz rahat olsun. Bu yeni reformlar tıkır tıkır işleyecek. İşlemeye başladı” dedi.

Abalıoğlu’ndan 10 Milyon Liralık bağış daha
Törenin sonunda Başbakan Erdoğan hayırsever işadamı Orhan Abalıoğlu ve eşi Cedide Abalıoğlu’na plaket verdi. Başbakan Erdoğan’dan plaket alan Orhan Abalıoğlu, yapılacak okullar için 10 milyon TL daha bağışta bulundu. Bağış için tören alanında protokol imzalandı.

Yorumlar

mehmet atıl   -  Bağlantı 18 Eylül 2012, 14:48

saygın efendi adın ne senin paravanın arkasından konuşma kim olduğunu bildir de sizlerin hesabınızı da bilelim lütfen.

saygın   -  Bağlantı 18 Eylül 2012, 09:33

İmam hatiplere bu ayrıcalık neden.Diğer okullar üvey evlat mı?Sizlerin hesaplarınızı biliyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı