REKLAMI GEÇ

Başbakan’dan Keskin’e dava

Başbakan’dan Keskin’e dava

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin hakkında 20 bin TL manevi tazminat davası açtı.

/ DENİZLİHABER / 22 Aralık 2011 Perşembe, 16:56

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Muammer Cemaloğlu tarafından Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açılan davada, 20 bin TL manevi tazminatın haksız fiil tarihinden işleyecek kanuni faiziyle birlikte davalıdan tahsiline karar verilmesi talep edilerek şöyle denildi: “CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin 21 Kasım 2011 tarihinde Aydınlık gazetesine yapmış olduğu açıklamasında Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla tamamen gerçek dışı ithamlarda, fevkalade ağır hakaretlerde bulunmuştur”

Keskin’in MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun cezaevinde yaşamını yitirmesi ile ilgili olarak “Yapacağı açıklamalardan endişe duyanlar öldürdü” başlığı ile haber yapılan açıklamada Başbakan’ın onur ve saygınlığına yönelik ifadeler yer aldığı belirtilerek, dava dilekçesinde şu ifadeler yer aldı: “Bu açıklamadan açıkça anlaşıldığı üzere davalı Adnan Keskin’e göre; MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun cezaevinde yaşamını yitirmesinin sebebi kalp krizi değildir, Kozinoğlu öldürülmüştür. Kozinoğlu’nu müvekkil Tayyip Erdoğan öldürtmüştür. Davalı Adnan Keskin’in müvekkil Recep Tayyip Erdoğan’ı; Kaşif Kozinoğlu’nu öldürtmekle, Kirli ilişkiler içerisinde olmakla, Hoşlanmadığı insanların yaşamına son vermekle, itham etmek suretiyle karalamaya çalışması hukuk düzeninin himaye etmeyeceği derecede ağır ve haksız bir saldırıdır.”

Hakkında tazminat davası açılmasını ”İleri demokrasi” anlayışının bir ürünü olduğunu savunan CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin,şunları söyledi: ” Türkiye’de ne yazık ki,baskı ve korku iklimi yaratılmaya çalışılmaktadır.Siyasal iktidar ülkede sivil vesayetle yetinmeyip değişik yöntemlerle her türlü farklı düşünceyi bertaraf etme gayreti içindedir. Demokrasilerde eleştiri vazgeçilmez bir haktır. Muhalefetin haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı halkın gözü, kulağı ve sesi olması kaçınılmaz bir görevidir. Bir kamu görevlisinin ölümüyle ilgili kuşkulu durumu değerlendirdik ve yapılan bazı yanlışlıkları dışa vurduk. İktidar bu eleştirilere yanıt verip gerçekleri ortaya koyacağı yerde böyle davalar açarak yıldırmaya ve korkutmaya çalışmaktadır. Bu yaklaşım Türkiye’de uygulanan ileri demokrasinin ve AKP’nin ileri siyasi anlayışının bir sonucudur”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı