REKLAMI GEÇ

Beldelere kötü haber

Beldelere kötü haber

Başbakan Erdoğan, Denizli’de, kente ikinci kez ‘büyükşehir’ müjdesini verdi ancak bu kez kapsamını anlattı. Başbakan, “Artık mülki sınırlar, İstanbul, Kocaeli’ndeki gibi Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin sınırları olacak. Artık Denizli’de belde olmayacak, köy olmayacak” dedi.

/ DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2011 Cuma, 17:42

Başbakan Erdoğan, saat 18.00 sıralarında geldiği Denizli’de, Özay Gönlüm Meydanı’nda, Denizlililere hitap etti. 30 bine yakın Denizliliye seslenen Başbakan Erdoğan, Denizli’ye ‘büyükşehir’ müjdesini üçüncü kez verdi. Daha önce başka bir ilde yaptığı mitingde, aralarında Denizli’nin de bulunduğu bazı illerin büyükşehir yapılacağını söyleyen, daha sonra da Denizli’ye Ocak ayında yaptığı ziyarette ‘büyükşehir’ müjdesini veren Başbakan Erdoğan, üçüncü kez aynı müjdeyi verdi. Ancak bu kez ‘büyükşehir’ müjdesinin kapsamını anlatan Başbakan Erdoğan, Denizli’nin 2014’te yapılacak yerel seçimlere ‘büyükşehir belediyesi’ olarak gireceğini, Denizli’nin tüm mülki sınırlar dahilinde büyükşehir olacağını söyledi. Başbakan, “Artık Denizli’de belde olmayacak, köy olmayacak” dedi.

CHP’ye Denizli sözleriyle cevap verdi
Başbakan, kendisine, “Hoş geliyorsun ama boş geliyorsun” cümlelerinin de yer aldığı pankartla seslenen CHP’lilere, Denizli’ye bir önceki gelişinde, 435 trilyon tutarında 72 farklı eserin açılışını yaptığını hatırlatarak, “Yani Denizli’ye elimiz boş gelmiyoruz. Ne zaman gelsek elimizde bir şeyler var. Onun için Denizli’ye hakkını vereceğiz, hakkını isteyecek diyoruz” dedi. Başbakan konuşmasının çeşitli bölümlerinde, Denizli’nin yerel sözleriyle, muhalefeti eleştirdi.

“Denizli çok daha fazlasını hak ediyor”
Başbakan Erdoğan, Denizli’ye 18’inci gelişi olmasına rağmen, “Bu benim Denizli’ye 15’inci gelişim. Bu Denizli’ye olan muhabbetimin bir ifadesidir. Ama sizler de her gelişimizde bizi coşkuyla bağrınıza bastınız, bizi hayır dualarıyla uğurladınız. Allah muhabbetimizi daim etsin. Bu samimiyet hiç eksilmesin azalmasın. Biz Denizli’yi iyi biliriz. Denizli de bizi çok iyi bulur. 8 buçuk yıldır kamu yatırımlarıyla Denizli’nin çehresini değiştirdik. Denizli artık sanayisiyle, tarımıyla, kültür varlıklarıyla, turizm değerleriyle, Pamukkale’siyle termal tesisleriyle sadece ülkemizde değil tüm dünyada tanınıyor. Denizli artık bir marka. Bu yetmez. Denizli çok daha fazlasını hak ediyor. Denizli çok daha iyiyi, çok daha güzeli hak ediyor. Denizli’de devam eden birçok yatırımımız var. Yenileri de başlayacak” diye konuştu.

“Artık Denizli’de belde, köy olmayacak”
Başbakan Erdoğan, Denizli’nin uzun zamandır beklediği ‘büyükşehir’ beklentisinin de 2014 seçimlerinde gerçekleşmiş olacağını söyledi. Başbakan Erdoğan, “Denizli’nin markasını daha da güçlendirecek bir müjdeyi sizlere açıklıyorum: 12 Haziran seçimlerinden sonra Denizli artık bir büyükşehir oluyor. Tasarıyı, 12 Haziran’dan sonra Meclise getiriyoruz. İnşallah hizmetlerin kalitesi daha da artacak. Artık mülki sınırlar, İstanbul, Kocaeli’ndeki gibi Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin sınırları olacak. Artık Denizli’de belde olmayacak, köy olmayacak. Artık o ilçelerin mahalleleri olacak. Tabii ki imkanlar daha da artacak. Daha büyük imkanlar sağlayacağız. Böylece Denizli’nin tüm sınırlarında büyükşehir belediyesi 100 binlik, 50 binlik, 25 binlik, 5 binlik nazım imar planlarını yapacak. İlçe belediyeleri ise sadece binlik planları yapacak. Böylece kaçak yapılaşmanın önüne geçmiş olacağız. Bu Denizli’yi modern bir şehir haline getirecek. Yasa ne zaman yürürlüğe girecek? 2014 belediye seçimlerine, Denizli, büyükşehir belediyesi olarak girecek. O ana kadar, şu anki belediyelerin, beldelerin kazanılmış hakları ne ise onlar devam ediyor ama 2014 seçimlerine Denizli, büyükşehir belediyesi olarak giriyor. İlçeler ilçe belediyesi olarak girecek. Beldeler girmeyecek. Beldelere çok daha kaliteli hizmet gidecek” dedi. Başbakan, “11 ilimizi aynen Denizli gibi büyükşehir yapıyoruz ve bu illerimiz büyükşehir olmayı kazanıyorlar ve böylece Türkiye genelinde, 2014’ten sonra 27 ilimiz büyükşehir olmuş olacak. Mevcut 16 var, 11 daha geliyor, 27. Ve bunların sınırı 750 bin nüfusu aşan ama mülki sınırları büyükşehir sınırı yaptığımız için bu hale geliyor” dedi.

Müftü Ahmet Hulusi Efendi’yi andı
Denizli’nin, 15 Mayıs’ta Milli Mücadele Günü’nü kutlayacağını da hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Bu vesileyle, milli mücadelenin Denizli’deki önderi Ahmet Hulusi Efendi’yi rahmetle yad ediyorum. Ahmet Hulusi Efendi’nin fetvasından iki cümle söyleyeceğim: Diyor ki: ‘Müftünüz olarak cihadı mukaddes fetvasını ilan ediyorum. Elinizde hiçbir silahınız olmasa dahi üçer taş alarak düşman üzerine atmak suretiyle mutlaka fiili mukabelede bulununuz.’ Bu ülkenin temelinde işte böyle bir mücadele böyle bir kahramanlık var. Bu millet, silahı olmadığı halde, kurşunu, topu, tüfeği, tankı olmadığı halde, gerektiğinde taş vurarak düşmana direnecek kadar kahraman bir millet. Biz Kurtuluş Savaşı’nda yoksullukla da savaştık. Bunun için savunma sanayine özel bir önem verdik” dedi.

Başbakan Erdoğan, mitingin ardından, Özay Gönlüm Meydanı’ndaki bir konuta sürpriz ziyarette bulundu. Daha sonra da toplu açılışlar için Sümer Mahallesi’ne giden Başbakan Erdoğan, burada Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından yaptırılan Mükerrem-Mehmet Eke İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törene katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, belediye, eğitim, tarım ve çevre orman hizmetlerinden oluşan 15 tesis ve projenin açılışını gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan’ın açılışını yaptığı tesis ve projelerin toplam proje tutarının 78 milyon 536 bin 199 TL olduğu belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı