REKLAMI GEÇ

Aycan “neler oluyor?”, Örki, “Mücadele ediyoruz”

Aycan “neler oluyor?”, Örki, “Mücadele ediyoruz”

CHP İl Başkanı Yıldırım Aycan, basın toplantısı yaparak “Şemdinli’de neler oluyor?” diye sordu. Ak Parti İl Başkanı Avni Örki, yazılı açıklamayla “Hainlerin oyununu bozuyoruz. Bölgedeki mücadele etkin bir şekilde devam ediyor” yanıtını verdi

/ DENİZLİHABER / 6 Ağustos 2012 Pazartesi, 15:11

Aycan; “Şemdinli’de neler oluyor?”

CHP İl Başkanı Yıldırım Aycan, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında şehit haberlerinin sıradan haberler haline geldiğini, ülkenin değişik köşelerinde her gün bir eve ateş düştüğünü söyledi. Aycan, “Henüz yirmili yaşlardaki gençler, anlamsız savaşta şehit düşüyor. Acı, ülkenin her yerine dalga dalga yayılıyor. Devleti yönetenler, bu acının karşısında yine konuştu ama hiçbir şey yapmamaya devam ediyorlar. Biz laf değil, iş istiyoruz. Çocuklarımız ölmesin diyoruz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Türkiye, düşman örgütü ve çevrelere de haddini hududunu bildirecek güçtedir” dediğini hatırlatan Aycan “Ey Başbakan, devletimizin güçlü olduğunu söylüyorsun, düşmanları bildiğini söylüyorsun, terör örgütünü de, caniyi de, düşman güçlerini de yok edecek güçte olduğunu söylüyorsun. Öyleyse niye bekliyorsun. Daha kaç kişi ölecek? Yeter artık! Analar ağlamasın, genç kızlarımız sevdiklerinin arkasından karalara bağlamasın, çocuklar babasız kalmasın. Sayın Başbakan, biz öldürülen teröristlerin istatiski bilgilerini sizden istemiyoruz. Biz güzel ülkemizin, güzel insanlarının, Barış içinde, Huzur içinde, Özgürce yaşamasını istiyoruz. Sayın Başbakan, Biz sizden, başka ülkelerin, içişlerine, karışmanızı değil, bu ülkede huzuru sağlamanızı istiyoruz. Sayın Başbakan, biz sizden, bu ülkenin insanlarını, Filistin’deki, Suriye’deki, insanları, düşündüğünüz kadar düşünmenizi, onlar için duyduğunuz kaygıyı, güzel ülkemizin insanları içinde duymanızı istiyoruz. Sayın Başbakan, ne olur Şemdinli de neler oluyor bizde bilelim. Şemdinli ile, ilgili sansür kalksın artık. Halkımız, Şemdinli de olup bitenleri bilme hakkına sahiptir. Sayın Başbakan, dün 8 evladımızı kaybettik. Yeni acılar yaşamak istemiyoruz. Madem güçlüsün, senin şikâyet etmeye hakkın yok. Bitir bu terörü. Eğer bu işi beceremiyorsan, mağrurlanmayı bırak. Doğru bir iş yap, görevi layıkıyla yapabileceklere devret. Böylece gerçek bir hizmet yap” diye konuştu.

Örki; “Türkiye’yi etrafındaki diğer ülkelerle karıştırmayın”

Hakkari’de meydana gelen terörist saldırı ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Ak Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, “Hainler bugünlerde Arap Baharı olarak ifade edilen halk hareketinin, ülkemizde de etkili olduğu havasını oluşturmaya gayret etmektedirler. Teröristleri aramıza sanki sivil vatandaşlarmışçasına sokup onlara eylem yaptırmayı planlamaktadırlar. Ülkemizin bir kısmında kurtarılmış bölge oluşturmayı hayal etmektedirler. Bu emelleri deşifre olmuştur ve güvenlik güçlerimiz derhal bu eylemlerin karşılığını vermiş hala da bölgede teröristlere karşı mücadele etkin bir biçimde devam etmektedir” dedi.

Binden fazla terörist öldürüldüğünü, vatan savunması için daha ne yapılması gerekirse de yapılacağını belirten Örki “Hiç kimse Türkiye’yi etrafındaki diğer ülkelerle karıştırmasın. Bu ülkenin evlatları bu toprakları kanları ile sulayarak vatan yaptı. Şimdi de aynen ecdadın yaptığı gibi bu toprakları korumak için kanlarını canlarını vermeye hazırdırlar. Zannedilmesin ki, bu ülke ufak rüzgarlarla hemen dağılıp tarumar olacak. Bu vatan bize maziden emanettir. Bu mücadele esnasında canını feda eden kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Şu mübarek ayda evlatlarını kaybeden ailelerinin acılarını bizler de yüreklerimizde hissediyoruz” dedi.

Yorumlar

Ayhan   -  Bağlantı 9 Ağustos 2012, 13:45

semdinlide neler olmuyorki, simdi Ege Focada

http://www.ulusalportal.com/haber/siyaset/6292-090820121328.html

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı