REKLAMI GEÇ

DENGE UYARISI!

DENGE UYARISI!

Barolar Birliği Başkanı Av. Özdemir Özok, 301 ve benzer tartışmaların asıl nedeninin dava iddianamelerinden kaynaklandığını söyledi. Özok, dengenin çok önemli olduğunu vurguladı ve ekledi “Değerli savcılarımız dava açarken, çok daha detaylı, ayrıntılı inceleme yaparlarsa, bu tartışmaların birçoğunun olmayacağı inancındayız”

/ DENİZLİHABER / 19 Nisan 2008 Cumartesi, 00:00

Denizli Barosu’nun düzenlediği “Mesleğe yeni başlayan avukatların sorunları ve çözüm yolları” konulu panelin konuğu olarak Denizli’ye gelen Barolar Birliği Başkanı Av. Özdemir Özok, burada gündemdeki tartışmalara yönelik gazetecilerin sorularını yanıtladı. 301’e ilişkin açıklamalarda bulunan Özok, asıl sorunun ulusal değerlere yönelik hakaretlere ilişkin bir yaptırımın gerekliliği olduğunu dile getirdi ve ekledi “Tabi bu konuda davalar açılırken savcılarımızın çok detaylı bir araştırma yapması gerekiyor”

Yalnız Türkiye’de değil Avrupa’da da birçok ülkede gerçekten ulusun ortak değerlerine yapılan hakaretleri cezalandıran hükümler varlığına dikkat çeken Barolar Birliği Başkanı Özok, “Tabi burada dengeyi iyi kurmak lazım. Değerli savcılarımız dava açarken, çok daha detaylı, ayrıntılı inceleme yaparlarsa, bu tartışmaların birçoğunun olmayacağı inancındayız” dedi.

Tartışmaların ardından Adalet Komisyonu’nun Cumhurbaşkanlığı onayı maddesini kaldırarak 301 değişikliğini TBMM Genel Kurulu’na gönderdiğinin altını çizen Özok, genel kurulda değişikliğin yasallaştırma sürecinin takipçisi olacaklarını da belirtti.

301 için “ Yalnız Türkiye’ye has bir şey değil bu. Gerçekten toplumun, ulusun ortak değerlerine yönelik hakaretleri içeren eylem ve davranışlar, batılı ülkelerde de cezalandırılıyor” diyen Özok, “Ama bu dengeyi iyi kurmak lazım. Fikir ve düşünce özgürlüğü ile herkesin ortak değerlerini iyi dengelemek lazım. Biz 301’e karşılık bir maddenin olmasını istiyoruz. Ama bu olurken de düşünce ve fikir özgürlüğünü engelleyecek bir kısıtlamanın olmaması lazım. Dengeyi iyi kurmak lazım. Bakalım bu uygulama ne getirecek hep beraber göreceğiz” dedi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı