REKLAMI GEÇ

CHP’den Üçgen Çarşısı yöneticilerine cevap gecikmedi

CHP’den Üçgen Çarşısı yöneticilerine cevap gecikmedi

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Av. Bekir Çapar’ın gündeme taşıdığı ‘Üçgen Çarşısı’nın akıbeti’ konusu Denizli’de siyasi polemik haline geldi. “Kat maliklerinden bir kuruş alınmadan yıkılacak” vaadi üzerine Kat Malikleri Başkanı Ömer Güneş Başkan Zolan’a teşekkür etmiş, CHP İl Başkanı Sancar’ın telefonda “Bırakın Çapar ile Zolan çatışsın” sözlerini kınamıştı. Sancar, bu iddia üzerine yaptığı basın toplantısında o telefon görüşmesinin ayrıntılarını anlattı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 14 Ağustos 2017 Pazartesi, 15:44

Büyükşehir Bağımsız Meclis Üyesi Av. Bekir Çapar’ın Başkan Osman Zolan’a sorusu üzerine yeniden gündeme oturan Üçgen Çarşısı üzerinde siyasi atışmalar sürüyor. Telefonda sarf ettiği “Bırakın Çapar ile Zolan çatışsın” sözleriyle tepki toplayan CHP İl Başkanı Teoman Sancar bugün basın toplantısı düzenyerek konuya açıklık getirdi.

FİTİLİ ÇAPAR ATEŞLEDİ
Bağımsız Meclis Üyesi Av. Bekir Çapar, Ağustos Ayı Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nın ilk gününde gündem maddelerinin okunmasının ardından söz alarak Başkan Osman Zolan’a Üçgen Çarşısı’nın akıbetini sormuş, Zolan’da, “Kentimize yakışmayan bir yapı için ve mağdur olan kat maliklerimiz için hareket ediyoruz. Kimse mağdur olmasın, üstüne yatırımları değerlensin diye çalışıyoruz. Biz burayı belediye olarak yıkacağız ve arsa haline getireceğiz. O zaman mülk sahiplerinin kazancı da artacak. Biz bu çalışma ve yıkım esnasında da kat maliklerinden bir kuruş para talep etmeyeceğiz” demişti.

KAT MALİKLERİ YÖNETİMİ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Basında yer alan haberlerin ardından konu kamuoyunda hızla yayılınca, Kat Malikleri Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Güneş ve Denetim Kurulu Üyesi Bahri Yıldırım’da yazılı açıklama yapmış, Zolan ve Çapar’a teşekkür etmişti. Aynı açıklamada CHP İl Başkanı Teoman Sancar’a sitem eden Güneş ve Yıldırım, “Av. Bekir Çapar’ın CHP li Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinden destek arayışı sonucu, Mustafa Çallıca ve Teoman Sancar ile görüşmesi ve telefonla konuşmasına tanıklık ettik. Bu telefon görüşmesinin bitmesine müteakip de istemeyerek açık kalan telefondan CHP il başkanı Teoman Sancar’ın parti grubundaki üyelerine, ‘Bırakın Osman Zolan ile Bekir Çapar çatışsın, siz tarafsız ve sessiz kalın’ şeklindeki sözlerini duymanın üzüntüsünü yaşıyoruz” demişti.

SANCAR: ÇAPAR’A GÜVENMİYORUZ
Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Teoman Sancar, telefon dinleme konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Güneş ve Yıldırım’ın iddialarını tekrarlayan Sancar, “Adap dışı bulduğumuz bir telefon dinleme olayını kamuoyuna yansıdığını duyduk. Olayın aslı Belediye Meclis Grubumuzun geçen toplantıda incitici sözlerinden ötürü Sayın Çapar’a güvenmemeleri ve inanmamaları sonucu kendisinden gelecek bir önergeye imza atmaları konusunda çekincelerini dile getirmeleridir. Karşılığında ben de; ‘Üçgen Çarşısı konusunda Bekir Çapar, Sayın Zolan’la çatışacaksa bırakın çatışsın. Bizim Meclis Üyemiz değildir, bizi bağlamaz. Ama Üçgen Çarşısı hem esnafımızı, hem bizleri, hem Denizli’mizi ilgilendirmektedir ve Bizler de zaten aynı konuyu dile getirmiştik’ şeklinde bir konuşma yapmıştım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı