REKLAMI GEÇ

Vekillerden Ege’ye destek sözü

Vekillerden Ege’ye destek sözü

Ege illerini temsil eden vekillerle bir araya gelen EGEM Platformu üyeleri teleplerini iletti. Toplantıya Denizli’yi temsilen katılan CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin ile MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan ”Egelileri elimizden gelen her türlü katkıyı sunmaya hazırız” dedi.

/ DENİZLİHABER / 11 Şubat 2012 Cumartesi, 11:00

Ankara’da yaşayan Egeliler, Meclis’te Ege Bölgesi illerini temsil eden milletvekilleriyle bir araya geldi. İzmir, Manisa, Denizli, Aydın, Muğla, Uşak, Kütahya ve Afyonkarahisar dernek ve vakıflarının oluşturduğu EGEM Platformu tarafından organize edilen etkinlikte AK Parti, CHP ve MHP’den 9 milletvekili hazır bulundu. TBMM’ndeki içtüzük görüşmeleri nedeniyle 40’a yakın vekilin son anda katılamadığı etkinlikte, Ege’nin Başkent’ten talepleri ve çözüm bekleyen sorunları masaya yatırıldı.

Ankara Crowne Plaza Otel’teki buluşmaya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa milletvekilleri Muzaffer Yurttaş ve Selçuk Özdağ, AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, AK Parti Uşak milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güreş, CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal ve CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk katıldı.

5 BAKAN OLMALI
Egelilerin vekilleriyle buluşma toplantısında kürsüye çıkan EGEM Platformu Dönem Başkanı Recep Gezinti, bölgenin sahip olduğu yeraltı ve yerüstü kaynakları ile yetişmiş insan gücüne rağmen ülke ekonomisinden hak ettiği payı alamadığını söyledi. Ankara’da yaşayan Egeliler olarak bölgenin daha hızlı gelişmesi için etkin bir lobi faaliyeti yürüttüklerini kaydeden Gezinti, “Değerli vekillerimizin de katkı ve destekleri ile bundan sonraki süreçte Ege’nin sesini daha gür bir şekilde duyurmayı hedefliyoruz. Bugün kabinede Ege’den sadece iki bakanımız var. Bizler Egeliler olarak bu sayıyı yeterli bulmuyoruz. Ege’nin potansiyelini düşündüğümüzde en az 4, hatta 5 bakanın kabineye girmesi gerekir. Sadece siyasette değil, bürokraside de Egeli hemşerilerimizi daha üst düzey görevlerde görmek istiyoruz. Şu anda Egeli bir tek müsteşarımız olmaması bizi üzüyor. Ancak ele ele vererek, güç birliği yaparak, Ege’yi hak ettiği seviyeye getireceğimize yürekten inanıyoruz” diye konuştu.

KESKİN VE AYHAN’DAN DESTEK SÖZÜ
CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, “Doğduğumuz, gençlik yıllarımızı geçirdiğimiz coğrafyaya ilişkin hepimizin binlerce anısı var. EGEM Platformu’nun düzenlediği bu etkinlik sayesinde anılarımızı tazeleme şansını bulduk. Bundan sonra daha sık bir araya geleceğiz” diye konuştu. MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan da, “Zor bir vazifeyi üstlenen platform üyesi arkadaşlarımı tebrik ederim. Egeli arkadaşlardımız görmekten, onlarla buluşmaktan büyük keyif aldık. Egelileri elimizden gelen her türlü katkıyı sunmaya hazırız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı