REKLAMI GEÇ

Denizli milletvekilleri yemin etti

Denizli milletvekilleri yemin etti

1 Kasım’da halkın oylarıyla seçilen 26. Dönem Denizli Milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yemin ederek görevlerine başladı. 7 milletvekilinden 4’ü kıdemli olarak kürsüye çıkarken, AK Parti’nin 3 milletvekili ilk kez kürsüye çıktı, yemin heyecanı yaşadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Kasım 2015 Salı, 18:02

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 26. dönem, yemin töreni ile başladı. Yüksek Seçim Kurulu’nun seçimlerin resmi sonuçlarını açıklamasının ardından mazbatalarını alan ve kayıtlarını yaptırarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki odalarına yerleşen milletvekilleri, ilk genel kurul toplantısına katıldı.

Denizli Milletvekilleri de, kürsüye gelerek alfabetik sırayla yemin metnini okuyarak and içtiler. Denizli Milletvekillerinin en kıdemlisi 4. kez seçilen MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan oldu. Ekonomi Bakanı, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci ise 3. kez kürsüye geldi ve yemin etti. CHP’li Milletvekilleri Melike Basmacı ve Kazım Arslan da 7 Haziran seçimlerinden kısa süre sonra ikinci kez yemin ederek, 2. dönem görevlerine başladı.

3 YENİ İSİM İLK KEZ KÜRSÜDE
7 Haziran seçimlerinin ardından listede ciddi değişikliğe giden AK Parti’den Denizli Milletvekili seçilen Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin ve Cahit Özkan ise ilk kez genel kurula katıldı, yemin ederek ilk dönemlerine adım attı. Yeni vekilleri, ne kadar soğukkanlı davranmaya çalışsalar da heyecanlı oldukları gözlendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı