REKLAMI GEÇ

DENİZLİ MODEL GÖSTERİLEMEZ!

DENİZLİ MODEL GÖSTERİLEMEZ!

Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Radikal Gazetesi’nin irticaya model gösterdiği Denizli’nin bu ağır ithamı hak etmediğini söyledi. Editörümüz Sedat Kurt’un sorularını yanıtlayan Kanadoğlu, “Denizli irticaya model gösterilemez ancak bu kentte iktidara yaranmak isteyenlerin yaptıkları, iddianamenin bir kanıtıdır” diye konuştu.

/ DENİZLİHABER / 25 Mart 2008 Salı, 01:00

DENİZLİHABER Editörü Sedat KURT, Türkiye’nin gündemindeki “Denizli ve İrtica” tartışmalarını Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’na sordu. Kızı ve damadının yaşamını sürdürdüğü kenti çok yakından takip eden Kanadoğlu, yakıştırmanın yersiz olduğuna dikkat çekti. İddia edildiği gibi Denizli’nin irtica konusunda bir model şehir olarak gösterilmesine tepki gösteren Kanadoğlu, “Sorun Denizli sorunu değil” dedi.

Yargıtay Başsavcısı’nın iddianamesine yansıyan Denizli’deki olaylarla değinen Kanadoğlu, “Denizli’yi bu olayın içine bir model olarak koymak son derece haksızlık olur. Savcının iddianamesine yansıyanları, laik Cumhuriyet aleyhine eylemlerin odak noktası olan bir siyasi partinin Denizli’deki gerek destekleyenlerinin gerekse iktidar partisine yaranmak isteyen bazı kamu görevlilerinin davranışları olarak düşünmek ve değerlendirmek doğru olur” diye konuştu. Kanodoğlu, kapatma davasının özünde söz konusu eylemlerin yattığını ise “Tabi bu eylemler zaten odaklaşarak siyasi partinin kapatılma davasına kanıt olarak gösterilmiş” sözleriyle dile getirdi.

Denizli’nin ulusal kurtuluş mücadelesine en önce destek veren illerden biri olduğunun altını çizen Kanadoğlu, kentin gerici, karanlık ve ülkeyi belli bir yöne çekmek isteyenlere yardımcı olan bir şehir olarak gösterilmesine katılmadığını belirtti.

Kanadoğlu,“Denizli, ulusal kurtuluş savaşını aydın din adamı Müftü Ahmet Hulisi Bey’in büyük çabası ile en önceki tarihlerde başlamış bir ilimizdir. Denizli’nin gelişmiş sanayisi ve aydın insanları ile herhangi bir karanlık, gerici ve ülkenin belirli bir yöne çekilmesine yardımcı olacak bir il olarak gösterilmesi büyük bir haksızlıktır” diye konuştu.

Kanadoğlu, “Denizlilileri bu haksız yersiz ithamdan bir an önce uzak tutmak gerekir” derken, yetkililere göreve çağıran bir mesaj verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı