REKLAMI GEÇ

EMEKLİ GENERAL UYARDI!

EMEKLİ GENERAL UYARDI!

PKK ve Irak politikalarını sert bir dille eleştiren Emekli Tüm General Osman Pamukoğlu, “PKK’yı ya bitiririz ya da o bizi bir yolla bitirir” diye konuşurken, Barzani’den örnekle AKP hükümetinin diplomaside zorlandığını ima etti ve ekledi, “Bölgede kurulacak bir Kürdistan, hem İran hem de Türkiye topraklarına uzanır. Bunu kimse engelleyemez”

/ DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2008 Pazartesi, 00:00

Emekli Tüm General Osman Pamukoğlu, Pamukkale Üniversitesi’nin düzenlediği kariyer günlerine konuşmacı olarak katıldı. Liderlik ve strateji konulu konuşma yapan Pamukoğlu, konuşmasının sonunda öğrencilerin soruları üzerine Türkiye’nin içinde bulunduğu iç ve dış sorunlara da değindi.

Başkente önemli mesajlar içeren açıklamalarda bulunan Emekli Tüm General Pamukoğlu, 50’lerden beri dışa bağımlı halde yaşayan Türkiye’nin gelinen son noktada bağımsızlığını iyice yitirdiğine vurgu yaparken, özellikle Irak ve PKK politikaları nedeniyle AKP’yi ağır sözlerle eleştirdi.

Türkiye’nin çok ağır askeri, politik ve stratejik sorunlar içinde olduğunun altını çizen Pamukoğlu “Türkiye çok zor bir süreçte. Bu bugüne alıştığımız sıkıntılardan da çok öte. Hiçbir zaman sorunlar bugünkü kadar ağır olmadı” diye konuştu.

Bölgede yürütülen Kürtçülük ve PKK’nın ABD planlı politikalarının ortadan kaldırılması gerektiğini söyleyen Pamukoğlu, “O devlet orada kurulursa, hem İran hem de Türkiye topraklarına uzanacak. Bu su akacak ve buna kimse mani olamayacak” diye konuştu. Onurlu bir ulusal politikaya ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Pamukoğlu, “Talabani Irak’ın devlet başkanı oldu. Kimsenin beğenmediği Barzani bölgesel yönetimin başkanı oldu. Peki kim daha iyi diplomasi yürütüyormuş?” diye konuştu.

Bu durumun içeride de çok büyük sıkıntılara yol açtığını ve açacağını söyleyen Pamukoğlu, son zamanlarda artan terör olaylarına vurgu yaparak, “Son 10 günde 7 çocuğumuz öldü. Bunların 4’ü rütbeli. Canın rütbesi olmaz ama, bu gibi durumlarda rütbeli öldürmek onlar için ne anlama geliyor, bunu herkes biliyor” dedi.

“Bizim dağda gezenleri bulmamız lazım. Onlara yardım yataklık edenleri bulmamız lazım ve bölge halkına samimi davranmamız lazım. Bu gidiş, gidiş değil. 95 yaşındaki babam bile zapır zapır dökülüyoruz. Bu nasıl bir iş. 25 yılda bir terör nasıl bitirilemez diye bana soruyor. Şunun altını çiziyorum ya bir an önce bu PKK’yı bitiririz ya da bir yolla o bizi bitirir” diyen Pamukoğlu, toplumun duyarsızlığından da yakındı. İç politikalarla ilgili yaşanılanlar karşısında duyarsız kalınamayacağını söyleyen Pamukoğlu, “Bundan sonra yapılacak olan devlet kavgasıdır. Başka bir şey değil” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı