REKLAMI GEÇ

Fransa aynaya baksın

Fransa aynaya baksın

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa tasarısının Fransa Senatosu’ndan geçmesinin Türkiye’ye yapılan büyük haksızlık olduğunu belirterek, “Olmayan bir soykırımın kararını aldılar. Fransa Senatosu, ülkede düşünce özgürlüğü olmadığını tescil etmiştir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 24 Ocak 2012 Salı, 13:47

Türkiye’nin uyarılarına, protestolara ve Fransız entelektüellerinin eleştirilerine rağmen kabul edilen sözde Ermeni Soykırımı yasa tasarısının Fransa Parlamentosu’ndan geçmesinin yankıları artarak sürüyor. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da yazılı bir açıklama yaparak, Fransa’nın söz konusu kararla fikir, düşünce, ifade özgürlüklerini hiçe saydığına dikkat çekti.

Zolan “Fransa Senatosu, senatörlerin becerileriyle tarih yazmaya başlamıştır. Bırakın tarihi tarihçiler yazsın. Alınan bu karar gerçek dışı ve kabul edilemez niteliktedir. Bize yapmadığımız bir soykırımın faturasını kesmeye kalkan zihniyet, soykırımı görmek istiyorsa tarihine dönüp bakmalıdır. Fransa aynaya dönüp bakarsa Cezayir’de yaptıklarını görecektir. Tarih Fransa senatosunu yargılayacaktır. Fransa senatosu, tarih önünde ne kadar yanlış bir karar aldığını görecektir. Özgürlüklerin sembolü olarak bildiğimiz bir ülke, Sarkozy’nin kişisel ihtiraslarına kurban edilmemeliydi. Senato, Fransa tarihine kara bir leke olarak geçecek bir karara imza attı. Fransa senatosu, bu kararla ülkesinde düşünce özgürlüğü olmadığını tescil etmiştir. Bizler Türk milleti olarak ak bir tarihi geçmişe sahibiz ve tarihimizle her zaman yüzleşmeye hazırız. Gelin arşivleri açarak gerçeği birlikte görelim. Siz ne yaparsanız yapın doğru bir tanedir ve o doğru da tarih sayfalarında yazıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı