REKLAMI GEÇ

HABERLER YANLIŞ

HABERLER YANLIŞ

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizlihaber’i arayarak, dün gündeme oturan CHP’nin Başbakan’a yönelik astığı afiş ile ilgili haberlerin kamuoyuna yansıtıldığı gibi olmadığını söyledi. Vali Erkmen, “Parti afişi asarken yasaları çiğnedi, uyardık. Gereğini yerine getirince de tamam dedik” diye konuştu.

/ DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2011 Cuma, 11:49

Denizli’de CHP Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Valiliğin karşısındaki Konak İşhanı’na asılan Başbakan’a yönelik dev afiş, dün hem Denizli’nin hem de Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Valiliğin CHP il yöneticilerine yaptığı “Başbakan geliyor, afişi kaldırın” uyarısıyla gündeme taşınan haberlerin ardından Denizli Valiliği bir açıklama yaparak, durumun kamuoyuna yansıtıldığı şekilde olmadığını açıkladı. Açıklama, belgeleriyle birlikte Denizli Valiliği sitesinde de yayınlandı.

CHP YASAĞI ÇİĞNEDİ
Vali Yavuz Erkmen de Denizlihaber.com’u arayarak Sedat Kurt’a yaşanan krizin ayrıntılarını anlattı. Erkmen, “Bizim Başbakan geliyor, afişi kaldırın tarzında bir uyarımız olmadı olamaz. Durum çarpıtılmış” dedi. Seçim yasakları çerçevesinde 13 Mayıs’a kadar partilerin il, ilçe binaları ve seçim büroları dışında alanda afiş asmalarının yasak olduğuna dikkat çeken Erkmen, “Oysa ki CHP afişi 12 Mayıs gecesi saat 01.00’de asmış. Afiş büyük, bize gösterilen seçim bürosunun yüz ölçümünden fazla. Ben de CHP İl Başkanı Yavaş’ı arayarak, yasal olmayan bir durumun ortaya çıktığını söyledim” diye konuştu.

GEREKLİ EVRAK GELDİ BEN DE TAMAM DEDİM
Yapılan uyarının ardından CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven’in öğleden sonra afişin bulunduğu bürolardan ‘olur imzası’ alarak gerekli yasal başvuruyu yaptığını dile getiren Erkmen, “13 Mayıs öncesi asıldığı için seçim yasaklarına kapsamına giriyordu. Ancak Sayın Başkan’ın getirdiği yeni müracaat evrakının ardından bize göre engel ortadan kalktı. Ben tamam dedim” diye konuştu.

CENTİLMENLİK UYARISI YAPTIM
Haberlerin kamuoyuna yansıtılma biçimi, kullanılan başlıklar ve içeriğinin gerçeği yansıtmadığına vurgu yapan Erkmen, “Bizim asla Başbakan gelecek, afişi kaldırın tarzında bir yaklaşımımız olmadı. Olamaz da. Hatta afişin içeriğini bile konu etmedim. Tek bir uyarım oldu. Biz burada siyasi parti il başkanları ve temsilcileriyle düzenlediğimiz seçim toplantısında bir centilmenlik anlaşması yaptık. İçerik nedeniyle İl Başkanını uyardım. Eğer sizin genel başkanınız buraya geldiğinde AK Parti de benzer bir afiş asarsa, bu gerileme yol açar. Bunu düşünün dedim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı