REKLAMI GEÇ

Hem gönül hem fahri doktora alacak!

Hem gönül hem fahri doktora alacak!

Hafta sonunda Denizli’ye gelerek Pamukkale Üniversitesi Senatosu’nun kendisine vereceği ‘fahri doktora’ unvanını alıp, cüppe giyecek olan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, aynı zamanda hayırsever Hasan Kasapoğlu’nun kültür merkezinin de açılışını yapıp, gönlünü alacak.

/ DENİZLİHABER / 20 Aralık 2011 Salı, 19:40

Aslı Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kasapoğlu, geçen mayısta, Pamukkale Üniversitesi Kültür Sanat Merkezi’nin yapımı ve tefrişatıyla Tüp Bebek Ünitesi, Kemik İliği ve Kök Hücre Ünitesi’nin tefrişatını üstlendi. Eski Rektör Prof. Fazıl Necdet Ardıç’la protokol imzalayan Kasapoğlu, 1 milyon 250 bin lira bağış yaptı. Rektör Ardıç, törende, Hasan Kasapoğlu’nun ismini Sanat Merkezi’ne vereceklerini açıkladı ve imzalanan protokole de eklendi.

Hasan Kasapoğlu, attığı imzayla kentte şu ana kadar sanata en yüksek maddi desteği sağlayan hayırsever oldu. Yapımı bir yılda tamamlanan 550 kişi kapasiteli Sanat Merkezi, sahne ve akustik yapısının uluslararası standartlara uygun olması nedeniyle Denizli sahnesini açan Devlet Tiyatroları’na tahsis edildi. Merkez, 24 Kasım’da ‘Kantocu’ adlı Oyunla açıldı. Törene, hayırsever Hasan Kasapoğlu’nun protokol konuşmalarında adından söz edilmemesi ve teşekkür edilmemesi üzerine eşi, oğlu ve kızıyla birlikte salonu terk etmesi damgasını vurdu. Olayın ardından yazılı açıklama yapan Hasan Kasapoğlu, Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın geçen şubatta rektör seçilmesi ve Sanat Merkezi’nin tamamlanmasının ardından anlaşılmaz bir tutumla karşılaştıklarını ileri sürerek, “Gördüğümüz şudur ki, başta rektör bey olmak üzere Üniversite yönetimi ihtiraslarına bir hayırseveri alet etmiştir. Mevcut Rektör, geçmiş yönetimle olan sorunlarını sanki biz de bir tarafmışız gibi bizim üzerimizden hesaplaşmaya götürmüştür. Aile olarak beklentimiz sadece yapılan protokol gereği salonun isminin Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi olarak anılması. Ben ve ailem bundan sonra bu ismi kullanmaktan imtina eden yöneticilerin takipçisi olacağız” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapmayan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, hayırsever işadamı Hasan Kasapoğlu’nun adını Kültür Merkezi’nin girişine yazdırdı. Merkezin açılışının cumartesi günü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katılımıyla yapılacağını söyleyen Rektör Prof.Dr. Bağcı, “Tatsız olay iletişim hatasından yaşandı. O gecenin sonunda hayırseverimize teşekkür ettim, teşekkür plaketi de hazırdı. Hayırseverimizin adını Kültür Merkezi’ne yazdırdım. Hayırseverimize hiç kızmadım ama yaşananlara üzüldüm. Özellikle kültür ve sanata böylesine önemli bir destek veren hayırseverimiz bizim için ayrı bir öneme sahiptir. Kültür Merkezi’nin açılışını Bakanımız Ertuğrul Günay’la birlikte yapacağız” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 24 Aralık cumartesi günü önce kendisine verilecek fahri doktora için Pamukkale Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki törene katılıp, ardından Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nin açılışını yapacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı