REKLAMI GEÇ

İhaleleri kim aldı?

İhaleleri kim aldı?

İl Genel Meclisi 2008 yılı ilk toplantısında yazılı soru önergesi veren Demokrat Parti grubu, 2007 yılında İl Daimi Encümeni ya da İl Özel İdaresi’nin verdiği ihalelerle ilgili bilgi istedi.

/ DENİZLİHABER / 3 Ocak 2008 Perşembe, 01:00

Yeni yılın ilk İl Genel Meclisi toplantısı Demokrat Parti Grubu’nun ihalelerle ilgili yazılı soru önergesi ile başlayıp Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek’in çalışmalar hakkında bilgi vermesi ile sona erdi. Osman Yüceliş’in başkanlık ettiği meclis toplantısında, yazılı soru önergesi veren Demokrat Partililer, 2007 yılında İl Daime Encümeni ya da İl Özel İdaresi’nin düzenlediği ihaleleri kimlerin ya da hangi şirketlerin aldığının kendilerine verilmesi için bir önerge sundular.

5 yıllık kazı için 2 milyon 206 bin YTL harcandı

İl Genel Meclisi Ocak ayı ilk toplantısına Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek de katıldı. Şimşek, 2003-2007 yılları arasında yapılan tüm kazı çalışmaları hakkında kısa bir sunum yaptı. Şimşek, “2003 yılından bu yana Denizli’de yaptığımız kazı çalışmalarında başta Denizli Valiliği olmak üzere, İl Özel İdaresi’nin, Belediye Başkanlığı’nın, Sanayi Odamızın, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Pamukkale Üniversitesi’nin ve TÜBİTAK’ın büyük desteklerini aldık. 2003–2007 yılları arasında kazı heyeti için harcanan bütçe her yıl bir kat daha artmıştır. Kazının önemi her yıl, bir önceki yıla göre daha iyi anlaşılmıştır. 2003-2007 yılları arasında Laodikya kazı çalışmaları için harcanan bütçe 2 milyon 206 bin YTL’yi buldu. Gelecek yıl Collessea için ayrı bir ekip kurduk. Önümüzdeki yıl bu ekibimiz kazı çalışmalarına başlayacaktır. Kazı çalışmaları sayesinde Denizli’nin ne kadar önemli bir coğrafyaya ve toprağa sahip olduğunu anladık. Bir takım bulgular sayesinde Denizli’de 500 bin yıl önce insanların yaşadığı ortaya çıkmıştır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı