REKLAMI GEÇ

İki eski bakan ‘küs’ kardeşin artık yolları da partileri de ayrı

İki eski bakan ‘küs’ kardeşin artık yolları da partileri de ayrı

Denizli’nin ilk kadın milletvekili ve ilk kadın bakanı Selma Aliye Kavaf, Ali Babacan’ın kuracağı DEVA Partisi’nin kurucular listesinde olması, halen Ak Parti’de aktif siyaset yapan Sema Ramazanoğlu ile küslüğü ve yolların nasıl ayrıldığını tekrar gündeme getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mart 2020 Pazartesi, 16:03

Selma Aliye Kavaf, 2007’de Denizli’nin ilk kadın milletvekili ve hemen ardından Kadın ve Aileden sorumlu Devlet Bakanlığı yapan ilk kadın bakan olarak tarihe geçti. Kavaf’ın ismi, Ali Babacan’ın kuracağı DEVA Partisi’nde kurucular kurulu üyesi olmasıyla tekrar gündeme geldi.

Çünkü Kavaf, halen Ak Parti’de aktif siyaset yapan, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyesi Sema Ramazanoğlu’nun öz kardeşi… Ancak ikili yıllardan bu yana küs…

Aslında Sema Ramazanoğlu, Ak Parti’nin Kurucular Kurulu Üyesi… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile yakın ilişkileri bulunan tıp doktoru Sema Ramazanoğlu, 2002’de Ak Parti’den milletvekili olacaktı.

İLK SEÇİMDE DENİZLİ’DEN ADAY OLDU
Ancak o dönem milletvekili seçilebilmek için türbanı çıkartması gerekiyordu. Ramazanoğlu, milletvekilliği uğruna inancından vazgeçmeyince öğretmen olan kardeşi Selma Aliye Kavaf’ı siyasete ısındırdı. Kavaf, 2002’deki ilk seçimde Denizli milletvekilliği listesinde 6’ncı sıraya yerleştirildi, ancak seçilemedi.

SEÇİLEMEYİNCE GENEL BAŞKAN OLDU
Seçimlerin hemen ardından Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı olan Kavaf, 2007’deki seçimlerde bu kez milletvekili seçilmeyi başardı ve Denizli’nin ilk kadın milletvekili oldu. Kavaf’ın önlenemez yükselişi Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine kadar sürdü. Kavaf, bakanlığı döneminde Denizli’deki engelli platformlarıyla işbirliği içinde olup, Engelsiz Yaşam Merkezi’nin yapılması, yetiştirme yurdundaki kız çocukları için sevgi evleri kurulması gibi önemli çalışmalara da imza attı.

EŞCİNSELLİK HASTALIKTIR, AÇIKLAMASI
Ancak hafızalara kazınan açıklaması ise ‘eşcinselliğin bir hastalık olduğunu söylemesi’ oldu. Kavaf, 2010’da Hürriyet gazetesine verdiği bir röportajda, “Ben eşcinselliğin biyolojik bir bozukluk, bir hastalık olduğuna inanıyorum. Tedavi edilmesi gereken bir şey bence” deyince epeyce gündemde kaldı.

İPLER 2011’DE KOPTU
Ak Parti’nin kuruluşunda yer alan Sema Ramazanoğlu, siyasette kardeşinin önünü bu denli açarken, kendisi hep geri planda kaldı… Ta ki 2011 yılına kadar. Bu seçimlerde hem Ramazanoğlu, hem de Kavaf İstanbul milletvekili olabilmek için adaylık başvurusu yaptı. Aynı seçimde Ramazanoğlu’nun bürokrat eşi Mehmet Ramazanoğlu da Kahramanmaraş’tan milletvekili olmak için başvurdu.

Ak Parti yönetimi, iki kardeşi liste dışı bıraktı, Mehmet Ramazanoğlu ise Kahramanmaraş milletvekili olarak meclise girdi. Bu tarihte Sema ve Selma kardeşlerin arası iyice bozuldu.

YOLLARI AYRILDI
İstiklalli göçmen bir ailenin çocuğu olan Sema ve Selma kardeşlerin yıllardır devam eden ancak son 10 yılı neredeyse küs devam eden yolları, bugün itibariyle siyasi olarak da tamamen ayrıldı. Eski Bakan Kavaf kendisi gibi eski bakan olan Mehmet Ali Babacan’ın partisinde kurucular kurulu üyesi oldu.

İktidarın, Babacan’ın kuracağı DEVA partisine yaklaşımına bakılırsa, yolları zaten ayrı olan iki kardeş için artık köprüler de yıkıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı