REKLAMI GEÇ

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA GÜRLESİN SEÇİLDİ

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA GÜRLESİN SEÇİLDİ

Denizli İl Genel Meclisi Başkanlığı’na, Hüseyin Gürlesin seçildi. AKP’den milletvekili aday adayı olmak için istifa eden Halil Pekdemir’in yerine geçecek isim için seçim yapıldı. Gürlesin ile beraber CHP’den Ertuğrul Ekiz ve MHP’den Cengiz Dönmez aday oldu.

/ DENİZLİHABER / 4 Nisan 2011 Pazartesi, 18:30

Denizli İl Genel Meclisi Başkanlığı’na, Hüseyin Gürlesin seçildi. AKP’den milletvekili aday adayı olmak için istifa eden Halil Pekdemir’in yerine geçecek isim için bugün seçim yapıldı. Gürlesin ile beraber CHP’den Ertuğrul Ekiz ve MHP’den Cengiz Dönmez aday oldu. Gizli oylama sonucunda Gürlesin 28, Ekiz 14, Dönmez 11 oy aldı.

Seçimlere geçmeden önce AKP Grubu’na seslenen CHP’nin adayı Ertuğrul Ekiz, “AKP’li üyeler baskı altında kalmasın, bağımsız hareket etsin, oylarına talibim” dedi. AKP hiç fire vermeden kendi adayını başka seçti.

54 meclis üyesi bulunan Denizli İl Genel Meclisi yeni başkanını seçti. 27 üyesi bulunan AKP, Hüseyin Gürlesin’i, 15 üyeli CHP Ertuğrul Ekiz’i, 11 üyesi olan MHP ise Cengiz Dönmez’i aday gösterdi. 1 meclis üyesi bulunan Demokrat Parti, seçimde tavrını AKP’li adaydan yana kullandı. CHP’li üye Bayram Bilgin, bir yakınını kaybettiği için seçime katılamadı.

Üç adayında Serinhisarlı olması dikkat çekerken, bazı meclis üyeleri, “Meclis’teki başkanlık seçiminde Serinhisar rüzgarı esti” yorumunu yaptı. Seçimlere geçilmeden önce AKP Grubu’na seslenen CHP’li Ekiz, “AKP’li üyelerin oylarına tabilim. Sandık önünüze geldiğinde bağımsız davranın. Birilerinin talimatı varsa uymayın. Baskı altında kalmayın. Ben bu meclisi iyi yönetirim. AKP’li arkadaşlarımın, kardeşlerimin oylarını istiyorum” dedi.

Seçim sonuçları açıklandığında ise, CHP’li aday Ekiz’in AKP’den hiç oy alamadığı görüldü. AKP’li Gürlesin 28, CHP’li Ekiz 14, MHP’li Dönmez 11 oy aldı. Tüm adaylar kendi üyelerinin oylarını alırken, Denizli İl Genel Meclisi’nin yeni başkanı Hüseyin Gürlesin oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı