REKLAMI GEÇ

KAPATILMADI AMA!

KAPATILMADI AMA!

Anayasa Mahkemesi AKP ile ilgili beklenen kararını açıkladı. Açıklamayı yapan Başkan Haşim Kılıç, Ak Parti’nin kapatılmadığını söyledi ve ekledi “Ancak bu ciddi bir ihtardır.”

/ DENİZLİHABER / 30 Temmuz 2008 Çarşamba, 00:00

Yalnız Türkiye’nin değil tüm dünyanın yakından takip ettiği Anayasa Mahkemesi’nde görüşülen AKP’nin kapatılmasıyla ilgili davanın kararı açıklandı. Mahkeme, 6 evet, 4 hazine yardımından mahsur bırakılma ve 1 de hayır oyuyla AKP’nin kapatılmamasına karar verdi.

Mahkemenin kararını açıklayan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, 6 üyenin kapatma görüşünde olmasına karşın, üyelerden 4’ünün partiyi hazine yardımından yoksun bırakmayı önermesi nedeniyle, mahkemenin ayrıca AKP’yi hazine yardımının yarısından yoksun bırakma kararı aldığını duyurdu. Başkan Kılıç, bu kararın çok ciddi bir ihtar olduğunun da altını çizdi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, “Bu sonucun çok iyi analiz edileceğine inanıyorum. Bu partiye bir ihtar kararı çıkmıştır, ciddi bir ihtar kararı çıkmıştır. Bu sonucun değerlendirileceğine ve gereğinin yapılacağına inanıyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı