REKLAMI GEÇ

KAYRAKÇI HERŞEYE KARŞI

KAYRAKÇI HERŞEYE KARŞI

Belediye başkanlığı yarışına soyunan işadamı Yaşar Kayrakçı, aday adaylığı başvurusunda bulunmayı düşündüğü CHP’den basın toplantısı için izin istedi, “hayır” yanıtını aldı. Bunun üzerine bir pastanede basın toplantısı düzenleyen Kayrakçı, bir hayli öfkeli, heyecanlı ve bir o kadar ilginç açıklamalarda bulundu.

/ DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2008 Cumartesi, 00:00

Yer 29 Ekim Bulvarı üzerindeki bir pastane. Tarih 31 Mayıs 2008 saat 13.00. Market işletmeciliği yapan, firma sahibi Yaşar Kayrakçı, bir basın toplantısı düzenledi. Toplantının amacı belediye başkan aday adaylığı ya da doğrudan adaylığıydı. Çünkü Kayrakçı, CHP’den belediye başkan aday adaylığını açıklayacağını duyurmuş, ancak partiden aldığı yanıt üzerine toplantıyı CHP binası yerine bir pastanede yapmak zorunda kalmıştı.

Yaşar Kayrakçı, işte bu nedenle olsa gerek bir hayli öfkeli, heyecanlı ve bir o kadar ilginç bir açıklamayla, belediye başkanlığına talip olduğunu duyurdu ve ekledi; “Aslında amacım aday adaylığıydı ama şimdi söylüyorum ben başkan adayıyım.”

44 yaşındaki ticaret erbabı Yaşar Kayrakçı, aslında marketler zincirinden dolayı kentin tanınmış simalarından. Onu siyasete iten gerekçelerin başında ise aşırı toplumsal duyarlılığı yatıyor. Özellikle AKP politikalarına karşı tepkili ve Nihat Zeybekci’nin çalışmalarına yönelik eleştirel bir bakış açısına sahip olması nedeniyle belediye başkan aday adaylığı için yola koyulan, ancak yaşadığı bir takım olaylar yüzünden bağımsız adaylığı bile düşündüğünü söyleyen Kayrakçı, renkli bir kişiliğe sahip.

Düzenlediği basın toplantısında eleştiri dozunu bir hayli kaçıran Kayrakçı yerel siyasilerden ülke yöneticilerine, CHP il örgütünden AKP’li yöneticilere birçok kişiyi eleştiri bombardımanına tuttu. AKP’yi yalnız ülke politikaları nedeniyle değil yerel çalışmaları sebebiyle de ağır bir dille eleştiren Kayrakçı, muhalif kanatların sessiz kalmasına da tepkili.

‘CHP’de basın toplantısı yaptırmadılar’

CHP’de basın toplantısı yapmasına izin vermediklerini ifade eden Kayrakçı, “Kurtuluş Savaşı’ndan çıkan CHP’yi ne hale getirdiler? Benim partide yapacağım toplantıyı bana yaptırmadılar. Aslında bu kadar sert konuşmayacaktım. Ama, dinozor kafalar partiyi sarmış” diye konuştu.

Bir de soruyorlar!

Konuşmasına, “Seçim yok bir şey yok, fol yok yumurta yok. Nerden çıktı aday adaylığı diyorlar. Ben çocukluğumda başladım siyasete. İlkokuldayken bana ‘ ne olacaksın?’ diye sorduklarında, ‘Milletvekili olacağım’ derdim. Bu aşk, bende çocukluktan başladı” dedi.

Aday adaylığından vazgeçti adaylığını açıkladı

Konuşmasına, aday adaylığını açıklamak için başlayan Kayrakçı, konuşmanın sonunda, aday adaylığından vazgeçip, adaylığını açıkladı. Kayrakçı, “Ne için aday oldum. Aday olmak istesem, CHP beni hayatta aday etmez. Beni aday etmezler, çünkü bir yığın param olması lazım. Bu dünyada bir çocuğu Atatürkçü yapabilirsem, eğitime kazandırabilirsem ben mutlu olurum” diye konuştu.

Biz de nasibimizi aldık!

CHP’den, AKP’ye, Ali Kavak’tan Nihat Zeybekci’ye kadar bir çok ismi ele alan Kayrakçı, basın toplantısına yeterli ilgiyi göstermeyen gazetecilere de kızdı. Kayrakçı, medyanın iktidar yanlısı tutum içinde olduğunu ve muhalif seslere fırsat vermediğini ileri sürdü.

‘Zeybekci, kaç kişiye iş verdi’

Kayrakçı, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’ye de “Erkekse karşıma çıksın. Denizli’de ruhsat müdürü, zabıta müdürü yapacak kimse kalmadı da mı Rize’nin köyünün köyünden birilerini getirdi, zabıta müdürü yaptı?” dedi. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’ye konuşmasının birçok bölümünde yer veren Kayrakçı, Zeybekci’den, seçim öncesi sahip olduğu ve şimdi sahip olduğu mal varlığını açıklamasını istedi.

‘Ak Parti olur Gök Parti’
AKP kapatılsa bile mutlaka başka bir isim altında yine açılacağını belirten Kayrakçı, “AK Parti, ne kadar kapatılırsa kapatılsın yarın ‘Gök Parti’ olarak karşımıza çıkacaktır” diye konuştu

Basın toplantısını, bir şarkı ile noktalayan Yaşar Kayrakçı, Orhan Gencebay’ın ‘Batsın bu dünya’ isimli şarkısını, sözlerini değiştirerek okudu. Son zamanlarda sıkça söylediği bir şarkı olduğunu belirten Kayrakçı, “Batsın bu dünya. Bitsin bu dünya. Ağlatıp da gülene yazıklar olsun. Ben mi yarattım, bu kadar borcu ben mi yarattım. Türkiye, dibinden satılmışsa, batsın bu iktidar, gitsin bu Tayyip” dedi.

İşte Denizli Belediye başkanlığı için aday olduğunu açıklayan Yaşar Kayrakçı’nın kendisinin hazırladığı özgeçmişi;

“17.11.1964 Denizli Doğumluyum. İlk ve ortaöğretimimi Çal’da yaptım. 1982 Kara harp okulundan ayrıldım. Hacettepe Üniversitesi Sağlık idaresi yüksekokulu 1987 mezunuyum. Aynı üniversitenin eğitim fakültesinin ek derslerini vererek Öğretmenlik belgesi aldım. İstanbul Üniversitesi işletme fakültesinde Yüksek lisans yaparken Hastane Müdürlüğü tayinimin Ardahan’a çıkması üzerine eğitimimi yarıda bıraktım. 10 ay hastane müdürlüğü (1988) 3 ay öğretmenlik yaptım (1997) bu arada 10 yıl uluslar arası ilaç firmalarının Denizli tıbbi mümessilliğini yaptım. 1994-1998 Çal-Akkent belediye başkan adayı, 2002 milletvekili adayıydım. 9 yıl futbol hakemliği, 2 yıl Canlı yerel TV spor yorumculuğu yaptım. 1993’ten bu yana değişik yerel gazetelerde köşe yazıyorum. Tüm toplumsal konularda duyarlı, dürüst, mert, ahlaklı, Atatürkçü, çağdaş bir insan olmaya çalışıyorum. Evli ve 2 çocuk babasıyım. İngilizce biliyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı