REKLAMI GEÇ

LİSTELER İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

LİSTELER İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Denizli’de AKP, CHP ve MHP’nin yoğun çekişmesine sahne olması beklenilen 12 Haziran Genel Seçimleri için partiler listelerini 11 Nisan Pazartesi günü kesinleştiriyor. CHP 6 adayını belirledi, ancak AKP ve MHP’deki heyecanlı bekleyiş sürüyor.

/ DENİZLİHABER / 4 Nisan 2011 Pazartesi, 18:33

Seçim takvimine göre partiler seçime girdikleri bölgelerde milletvekili aday listelerini 11 Nisan Cuma günü saat 17.00’ye kadar Yüksek Seçim Kurulu’na vermek zorunda. Gündemin CHP’deki ön seçimle birlikte iyiden iyiye kaydığı genel seçimler öncesi yaşanan en heyecanlı geri sayım başladı. CHP’de 1, AKP ve MHP’de 7 isim ve bunların sıralamaları Cuma’ya kadar netlik kazanacak. Ancak yaşanan aday enflasyonu ve mevcut adayların partilerindeki gücü herhangi bir tahmini mümkün kılmıyor. İşte Denizli’deki yarışta ilk üçü oluşturacak partilerdeki son durum.

CHP ALTI ADAYINI BELİRLEDİ
19 ön seçim 4 kontenjan adayıyla başladığı seçim hazırlıklarında dün aday adayı sayısını 10’a düşürdü. Üyeler 6 vekil adayını belirledi. Gözler Ankara’ya çevrildi. CHP’de merak edilen kontenjanın kullanılıp kullanılmayacağı. Eğer kullanılırsa CHP Genel Merkezi’nin hangi ismi düşündüğü ise merak edilen bir diğer konu. CHP ön seçiminde Denizli’de milletvekili sıralaması şöyle oluştu; 1 Adnan Keskin, 2 Kontenjan, 3 Melike Basmacı Kayhan, 4 Adil Demir, 5 Kazım Arslan, 6 Huriye Çağlayan ve 7 Ali Kavak

——-FOTO GALERİ——-

‘İŞTE CHP’NİN MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ!

———————————

AKP’NİN İLK 5 TAMAM GİBİ
Siyasi çevreler, 30’un üzerinde aday adayının bulunduğu AKP’de ilk 5 üzerinde hemfikir. Nihat Zeybekci’nin birinci sırada olacağına kesin gözüyle bakılan ‘AK Liste’de 2. sırada Mehmet Yüksel olması savlanıyor. Şahin Tin, Cahit Özkan, Halil Pekdemir’in de ilk 5’te olması ise kuvvetle muhtemel. Eğilim yoklamasında AKP örgütü ilk sıraya Nihat Zeybekci’yi koymuş, delegelerin ikinci tercihi ise Şahin Tin olmuştu.

MHP’DE ÇETİN LİSTE
19 aday adayının bulunduğu MHP’de de gözler Ankara’dan gelecek liste haberinde. MHP’de ilk dördü kestirmek zor. MHP’nin ilk dördünü, örgütün içindeki güçlü isimler nedeniyle tahmin etmek çok zor. Çok sayıda önemli ismin listeye girmeyi umut ettiği MHP’de, tüm dikkatler 11 Nisan’a çevrilmiş durumda.

——-FOTO GALERİ——-

‘İŞTE MHP’NİN TÜM ADAY ADAYLARI!

———————————

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı