REKLAMI GEÇ

LİSTELERE GİREMEDİLER

LİSTELERE GİREMEDİLER

AK Parti ve MHP’den milletvekili aday adalı olan il dışındaki Denizlililer, tam bir hayal kırıklığına uğradı. Sema Ramazanoğlu’ndan Ali İpek’e çok sayıda isim İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Kütahya’dan şansını denedi ama hiçbiri listeye giremedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Nisan 2015 Cuma, 10:14

7 Haziran’da yapılacak 25. Dönem Milletvekili Seçimi için Denizlili çok sayıda isim AK Parti ve MHP’den aday adaylığı başvurusu yaptı. Umut ve heyecanla 7 Nisan’ı bekleyen bu isimler, listeler açıklandığında hayal kırıklığı yaşadı.

AK PARTİ’DEN BAŞVURANLAR
AK Parti’den başvuru yapanlar arasında listeye girmesine kesin gözüyle bakılan isimlerin başında partinin kurucularından Sema Ramazanoğlu geliyordu. Kahramanmaraş Milletvekili olan eşi Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu’nun yeniden adaylık başvurusunda bulunmamasına rağmen Sema Ramazanoğlu listeye giremedi.

İstanbul’dan adaylık başvurusunda bulunan, ancak listeye giremeyen diğer Denizlililer ise, Funda Özkan ve Ahmet Piri. Özkan ve Piri; Bahçelievler, Bakırköy, Büyükçekmece ve Başakşehir’in yer aldığı 3. bölgeden aday adaylığı başvurusu yapmıştı.

AKİL ADAM LİSTEYE ALINMADI
AK Parti’de listeye giremeyen bir başka isim de Akil Adamlar Heyeti’ndeki 63 isimden birisi olan Prof. Dr. Erol Göka’ydı. İlk tercihini Ankara için kullanan Göka, ikinci tercih olarak Denizli’yi yazmıştı. Ancak her iki ilde de liste dışı kaldı.

ESKİ VEKİLLER DE LİSTE DIŞI
Liste şoku yaşayanlar arasında AK Parti’nin kurucularından eski milletvekili Osman Nuri Filiz ile 23. dönem milletvekili olarak parlamentoya giden Mithat Ekici de bulunuyor. Filiz, Ankara’dan, Ekici ise Kütahya’dan başvuru yapmıştı.

Kocaeli’nde AKP’den aday adaylığı başvurusunda bulunan Hasan Aydınlık da listeye giremeyenlerden oldu.

MHP’DE İPEK LİSTEYE GİREMEDİ
Geçen yıl yapılan yerel seçimde MHP’den denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ali İpek, bu kez şansını milletvekilliğinde denedi. İstanbul üçüncü bölgeden aday adaylığı başvurusunda bulunan İpek, listeye giremedi.

Yorumlar

kivancsaygili   -  Bağlantı 10 Nisan 2015, 14:53

Erol Kaya AK Parti Istanbul 1. Bolge 3. Sira Adayi,,, Her ne kadar Ankara veya Denizli adayi olamamis olsa da…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı