REKLAMI GEÇ

MHP ile CHP’nin Denizli’de sert tartışması

MHP ile CHP’nin Denizli’de sert tartışması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Ülkü Ocakları ziyaretinde CHP’ye çattı, “HDP’den, dolayısıyla PKK’dan ilik nakli yapmaya çalışıyor” dedi, kavganın fitilini ateşledi. CHP’li Çavuşoğlu’ndan Ayhan’a aynı sertlikte cevap geldi, “Teröristi TRT’ye çıkarıp, adayımıza oy istemedik” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Eylül 2020 Cuma, 15:07

Denizli siyaseti, MHP ile CHP’nin sözlü tartışmasına sahne oldu. Kavganın ateşini, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan’ın Ülkü Ocakları ziyaretinde CHP’yi hedef almasıyla ateşledi.

Bugünlerde çok değişik gelişmelerin yaşandığını belirten Ayhan, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kurulurken, referanduma sunulurken, milletimizden onay ve destek alırken yapılmayan tartışmalar ve alternatif arayışları, sistemin çarkları dönmeye başladığı dönemde, Türkiye’nin uluslararası jeopolitik kıskaca alınmaya çalışıldığı, uluslararası milli meselelerimizin en üst seviyede hassasiyet gerektirdiği bir dönemde gündeme getiriliyor. Güçlendirilmiş Demokratik Parlamenter Sistem diye körün fili tarifi gibi herkesin tuttuğu yerden tarif etmeye çalıştığı bir alternatif arayışı belli medya çevrelerinin sütunlarını süslüyor. Bu kavramı post modern müneccimler ayrı ayrı tarif ediyor” dedi.

Bir zamanlar demokratik özerklik talep edenlerin, şimdi sözde Güçlendirilmiş Demokratik Parlamenter Sistemin nasıl işlemesi gerektiğini cezaevinden madde madde açıklamaktan çekinmediğini öne süren Ayhan, “CHP lideri her beyanında onu özgürlüğüne kavuşturma gayreti içinde çırpınıyor. Hatta HDP’nin kılık değiştirmesi, böylelikle kamuoyundan seçmen tabanından tepki görmeden CHP’nin daha yakın dostları olmaları için türlü manevralara da tevessül ediyorlar. Daha da ötesi CHP, HDP’den, dolayısıyla PKK’dan ilik nakli yapmaya çalışıyor. HDP; Zillet ittifakı ile açık veya örtülü ittifak kurmaya çekindikleri için bu sefer postlarını değiştirme uğraşı içinde giriyorlar” dedi.

CHP’DEN CEVAP GECİKMEDİ
Ayhan’ın eleştirisi ve suçlamalarına CHP’den cevap gecikmedi. CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Ayhan’ın sözlerini, “Hükümetin küçük ortağı MHP’nin Genel Başkan Yardımcısı ya gündemi takip etmiyor ya da art niyetli açıklamalar yapıyor” diye değerlendirdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Cumhuriyet Halk Partisinin adının hiç bir terör örgütü ile yan yana getirilemeyeceğini ifade eden Çavuşoğlu, “Hiç bir CHP lideri Taliban Lideri Hikmetyar’ın dizinin dibine oturmadı. Kırmızı bültenle aranan teröristleri Ankara’da kırmızı halılarla karşılamadı. Hakimlerimizi savcılarımızı teröristlerin ayağına gönderip, davul zurna ile karşılama törenleri düzenlemedik. TRT’ye çıkarıp, adayımıza oy istettirmedik. Kapalı kapılar ardında pazarlıklar yapmadık. Dün tüm okullarda ‘Andımız’ı okutacaklarını meydanlarda haykıranların bu gün durdukları yer bellidir. Başta 15 Temmuz hain darbe girişimi olmak üzere partimizce terörle ilgili verilen tüm önergeler, AKP ve MHP oylarıyla reddedilmektedir. Bu durumda teröristlerden ilik nakli yapmak isteyen kimdir” dedi.

MHP’nin desteklediği tek adam rejiminin ülkeyi getirdiği noktayı herkesin gördüğünü belirten Çavuşoğlu, tek adam rejimi ile birlikte gerek ekonomik, gerek hukuk, gerekse siyasal açıdan ülkemizin hızla geriye doğru evrildiğini savundu.

Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bütün sorunları çözecek dediler, sorunları çözmek bir kenara dursun, sorunlarımız artarak devam ediyor. Esnafın durumu ortada, asgari ücret açlık sınırında, emekli maaşları bunun da altında. İşsizlik her gün hızla artıyor. Sayın Ayhan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi CHP ile uğraşacağına ülkenin sorunlarına kafa yorsun” diye konuştu.

Yorumlar

Bilal   -  Bağlantı 12 Eylül 2020, 04:19

Hdp ile anlaşmaya oturdular haa Teröriste kim destek veriyor derken Vatandaşın takdiri Seçim zamanı Sandıkta ona göre oyunu atarlar Sonuçta Hdp Türk Seçmenden bile var artık öyle konuma getirdiler.Türkiye de Siyaset çok gelişmiş devam devam.

Bilal   -  Bağlantı 12 Eylül 2020, 04:15

Akp nin hiç hatası yok muydu diyeceksiniz olması için ellerinizden geleni o süreçte çabalar sarf ettiniz hatta Chp seçmeni bile Çözüm Süreci de olurmuymuş diye Akp ye kızdı ama ne oldu bu sefer kendileri Erdoğan gitsin de sonrasına bakarız diye…

Bilal   -  Bağlantı 12 Eylül 2020, 04:13

Ben hikaye anlatmıyorum Türkiye de yaşananları anlatıyorum Hdp milletvekilleri bile Erdoğana yalvardılar Çözüm Sürecine dönelim Sırrı Süreyya Önder ve Hasip Kaplan neler neler …

Bilal   -  Bağlantı 12 Eylül 2020, 04:11

Hdp çözüm Sürecinde o şansı kullanamadı veya Akp ye tongaya getiriyordu bir kişi durun bakayım dolmabahce de anlaşma filan yok dedi işte bu saatten sonra eşkiyalık yakıp yıkamalar başladı ama Akp akıllıydı her olaya hakimdi.

Bilal   -  Bağlantı 12 Eylül 2020, 04:08

Erdoğan gitsin de sonrasına bakarız mantığıyla yarısı kürt seçmen ve diğer seçmen de korku şantaj tehdit ile oy veren seçmeniyle Hdp ile anlaşma yaptık diyemeyen Chp .Akp Hdp ye bir tek şans verdi Çözüm Sürecinde….

Bilal   -  Bağlantı 12 Eylül 2020, 04:05

Adamların Siyasetine bak hele eee siz Trt ye Osman Öcalana çıkardınız bu Akp ve Mhp nin suçu Teröre siz destek veriyorsunuz diyor vay be arkadaş Siyaset en üst mertebelerde Müthişsiniz .

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı