REKLAMI GEÇ

NEREDE OY KULLANDILAR? NE SÖYLEDİLER?

NEREDE OY KULLANDILAR? NE SÖYLEDİLER?

Her vatandaş gibi Vali Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve CHP Denizli Milletvekili A. Rıza Ertemur sandık başına gitti. Peki oylarını nerede kullandılar ve neler söylediler?

/ DENİZLİHABER / 12 Eylül 2010 Pazar, 12:27

Referandum için il kurmayları ve siyasiler sabah saatlerinde sandık başındaydı. Vali Yavuz Erkmen, Merkez İlköğretim Okulu’nda, Denizli Belediye Başkanı Zeybekci Kınıklı Basma Sanayi İlköğretim Okulu’nda, CHP’li Vekil Ertemur da Denizli Belediyesi’nde oy kullandı.

ÇIKACAK SONUCA SAYGILIYIZ
Referandum için oy kullanmaya giden ilk kişi Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci oldu. Zeybekci, Kınıklı Basma Boya Sanayi İlköğretim Okulu’nda eşi ve oğluyla birlikte oyunu kullandı. Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Zeybekci, ”Güzel bir referandum süreci geçiriyoruz. Sonuç da inşallah güzellikler getirecektir. Bu siyasi bir yarış değil. Belediye başkanı, milletvekili seçimi değil. TBMM’de çözülemeyen bir sorunun halka sunulmasıdır. Referandum demokrasinin gereğidir. Çıkacak sonuca saygılıyız. Milletin söylediği sözün üzerine bir virgül, nokta dahi koyulamaz” görüşünü dile getirdi.

VATANDAŞLIK GÖREVİNİZİ YERİNE GETİRİN
Vali Yavuz Erkmen ise oyunu Merkez İlköğretim Okulu’nda eşiyle birlikte kullandı.
Erkmen, oy kullanmaya eşi ve kızıyla birlikte geldi. Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Erkmen, ”Sağduyulu bir referandum süreci geçiriyoruz. Referandum olduğu için her yerde olduğu gibi Denizli’de de bir hareketlilik var. Sonuç ne çıkarsa çıksın herkes saygıyla karşılamalı. Benim vatandaşlarımızdan isteğim oylarını kullanarak vatandaşlık görevlerini yerine getirmeleri” dedi.

“Türkiye için hayırlı olsun”
CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur ise oyunu Denizli Belediyesi’nde kullandı. Ertemur, Denizli Belediye binasında 2001 nolu sandıkta oyunu kullandı. Oyunu kullandıktan sonra gazetecilerle bir süre sohbet eden Ertemur, çıkacak olan sonucun Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Türkiye kendi kaderini oylamış olacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı