REKLAMI GEÇ

Paşayeva: Ermenilere gereken cevabı verdik

Paşayeva: Ermenilere gereken cevabı verdik

Azerbaycan Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, ülkesindeki yaşanan çatışmayla ilgili olarak, “Ermenistan’ın yaptığı provakasyona gerekli cevabı verdik. Ermeniler mesajı doğru anlamazsa daha beter olacaklar” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Nisan 2016 Pazar, 19:28

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)
Denizli’de Türk Ocakları’nın Hocalı katliamında ölenlerin anısına Karakurt Mahallesi’nde oluşturduğu hatıra ormanındaki fidan dikim törenine katılan Ganire Paşayeva, Ermenistan’ın son saldırısında yaşamını yitiren 12 Azeri askeri için birer fidan dikti. Paşeyeva, kendisini karşılayanlar arasında bulunan 3 yaşındaki Yavuz Kürşat Öztürk’ün elindeki Türk Bayrağı’nı görünce, istedi. Küçük Kürşat’ın elindeki bayrağı vermek istememesi üzerine Paşevyava, “Aferin. Bu bayrağı kdenizli-azeri-milletvekili-denizli-de-fidan-dikti-1imseye verme. Hayatın boyunca ona sahip çık” diye karşılık verdi.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ganire Paşayeva, iki gündür devam eden Azerbaycan- Ermenistan gerginliğiyle ilgili bir soruya, “Ermenistan, Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sini işgal altında tutuyor. Ermenistan bölgesinden topraklarımıza sık sık ateş ediyorlar. Provokasyon yapıyorlar. Evindeki insanlarımıza ateş ediyorlar. Birçok cinayet işliyorlar. Tabiiki Azerbaycan ordusu da Ermenistan’ın yaptığı bu provokasyonlara çok ciddi şekilde cevap veriyor. Her zaman olduğu gibi bu kez de Ermenistan’ın işgal ettiği topraklarda yaptığı provokasyonlara ülkem gereken cevap verdi” diye konuştu.

Bazı stratejik noktaların geri alındığını kaydeden Paşayeva, “Bu süreçte 12 şehit verdik. Hepsi nur içinde yatsın. İşgalci Ermenistan’ın bu provokasyonları yaptığı topraklar herkes bilir ki Azerbaycan toprağıdır. Bizim artık güçlü bir ordumuz var. Askeri bütçemiz, tüm Ermenistan’ın bütçesine eşittir. Bu provokasyon karşısında aldıkları cevap Ermenistan’a ve arkasındaki güçlere iyi bir ders oldu” dedi.

“MESAJIMIZI DOĞRU ANLAMAZSA DAHA BETER CEVAP ALACAKTIR’
Paşayeva, verdikleri mesajın Ermenistan tarafından doğru anlaşılmaması durumunda Azerbaycan’ın daha sert olacağını belirtirken de şunları söyledi:
“Azerbaycan halkı ve devleti on yıllarca daha topraklarının işgalde kalmasını beklemeyecek. Devletimizin hakları var. Eğer, Ermenistan bu mesajı alıp da işgal ettiği toprakları terketmezse daha beter cevaplar alacak. Daha beter duruma düşecek. Ermenistan’ın ve arkasındaki güçlerin bunu anlaması lazım. Ermenistan’ın o topraklardan çıkması gerekir. Bu süreçte her yaptıkları provokasyonun bedelini daha ağır ödeyecekler. Buradan çağrımız işgal ettikleri toprakları bırakıp gitmeleri yönündedir. Çünkü, Ermenistan işgalcidir. Ne kadar işgal devam ederse ordumuz sizi rahat bırakmayacak. 1 milyon insanım evine dönemiyorsa biz işgalcilerin orada kalmasına izin vermeyeceğiz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı