REKLAMI GEÇ

Sema Silkin Ün’ün CHP’den istifasıyla Denizli’nin vekil dağılımı değişti

Sema Silkin Ün’ün CHP’den istifasıyla Denizli’nin vekil dağılımı değişti

İthal milletvekillerine alışık olan Denizli’de Meclis açılmadan milletvekili dağılımı değişti. CHP’nin milletvekili sayısı bir düştü. Sema Silkin Ün’ün istifasıyla Denizli’nin Gelecek Partili milletvekili oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2023 Perşembe, 10:44

Gelecek Partisi milletvekilleri listesinden seçime girdiği CHP’den istifa etti. Millet ittifakının fermuar liste sistemiyle Denizli’nin payına da ithal aday düştü. Sema Silkin Ün, Denizli’den 3’ncü sıraya milletvekili adayı olarak geldi. Seçim döneminde Denizli’de çalışmalarını sürdürdü ve milletvekili olarak Meclise girmeye hak kazandı.

Fakat TBMM açılmadan istifa kararları geldi. Gelecek Partili isimler, TBMM Genel Kurulu’nda yarın yapılacak yemin töreninde kürsüye, kendi partilerinin milletvekili olarak çıkacak. CHP listesinden seçilen Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, TBMM’de milletvekili kaydını yaptırdıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özdağ, “Gelecek Partisi olarak CHP’ye istifa dilekçelerimizi verdik, 10 milletvekili arkadaş. TBMM’ye de vermiş bulunuyoruz. Yemin töreninde kendi partimizle yemin yapacağız” dedi.

Bu dağılımla Denizli’nin milletvekili dağılımları da değişti. CHP bir milletvekili kaybetti. Yeni dağılım şöyle oldu: Ak Parti: 3, CHP: 2, İYİP: 1, Gelecek: 1.

Yorumlar

Sözcü   -  Bağlantı 2 Haziran 2023, 21:46

Denizli’nin kendi adamlarının hakını yediler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı