REKLAMI GEÇ

“Siyasi özürlüyüz”

Keçeci iki siyasi partiden gelen “Aday ol” tekliflerini geri çevirdi! Nedenlerini DENİZLİHABER’e anlattı.

/ DENİZLİHABER / 15 Haziran 2007 Cuma, 00:00

Denizli’nin ekonomik yönden başarılı bir şehir olmasına rağmen siyasette diğer illere göre hep geride kaldığını üstüne basa basa söyleyen DSO Başkanı Müjdat Keçeci, “Denizli, siyasi yönden özürlü bir kent” diye konuştu.

İki siyasi partiden milletvekili adaylığı için ciddi teklifler aldığını ancak bu teklifleri reddettiğini söyleyen Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, seçimler sonrası yeni hükümetten teşvik yasasında Denizli’ye yapılan haksızlığı düzeltmeye çalışacaklarını kaydetti.

22 Temmuz Genel Seçimleri’nde Denizli’de de işadamlarına, sivil toplum kuruluşlarının başkanlarına ve kamu çalışanlarına milletvekili adaylığı konusunda baskılı taleplerde bulunan siyasi partiler, bu doğrultuda Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci’nin de kapısını aşındırdı.

İki büyük siyasi partiden milletvekili adayı olması yönünde ciddi teklifler aldığını söyleyen Müjdat Keçeci, gelen bu tekliflere olumlu yanıt vermediğini açıkladı. Keçeci “Seçimler öncesi birçok kesimin kapısını çalan siyasi partiler sanayicilere de talepte bulunmayı unutmadılar. Milletvekili adaylığı konusunda iki partiden teklif aldım. Ancak kendilerine, işlerimin yoğunluğundan dolayı siyasete ayıracak zamanımın olmadığını zor da olsa anlattım ve tekliflerini reddettim” dedi.

“Ekonomide iyi, siyasette kötüyüz”

Denizli’nin Ege’nin diğer illerine göre siyasi açıdan çok zayıf olduğunun altını çizen Müjdat Keçeci, “Sanayide ne kadar iyiysek, siyasette de bir o kadar kötüyüz” dedi ve ekledi; “Denizli Türkiye’nin ekonomisine yön veren illerden başlıcası. Ancak bu denli önemli bir kentten Bakan çıkaramıyoruz. Ekonomide iyiyiz ancak siyasi yönümüz maalesef ki çok zayıf. Denizli ciddi anlamda siyasi özürlü bir kent. Oysa hemen yakınımızdaki iller, bizler kadar ekonomik yönden güçlü olmamasına rağmen siyasetteki başarılarından dolayı her dönem bir Bakan çıkarmakta, ön planda yer almakta… Buna bir an evvel çözüm yolları bulunmalı”

“Hatalar telafi edilmezse, kavga çıkar”

Hükümetin ve milletvekillerinin çalışmalarını da değerlendiren Keçeci, en büyük hatanın ve haksızlığın Denizli’nin teşvik kapsamında yer alan iller arasında bulunmamasının olduğunu dile getirdi. Keçeci “Denizli, 5084 sayılı yatırım teşviki yasasından yararlanan iller arasında yer almadı. Bu Denizli’ye yapılmış en büyük haksızlık olmakla birlikte çok da büyük bir hatadır. Teşvik engeli yetmezmiş gibi enerji maliyetleri, kur politikası, istihdamda işverene yüklenen ağır yük sanayiciyi çok büyük sıkıntılara sürükledi” dedi.

“Yakalarına yapışacağız”

22 Temmuz sonrası seçilecek olan hükümete de bu konu hakkında çağrılarda bulunacaklarını söyleyen Keçeci, “İktidara hangi parti gelirse gelsin bizler, Denizlili sanayiciye yapılan bu haksızlığın mücadelesini vereceğiz. Yeni gelecek hükümetin yakasına yapışacak ve bu haksızlığın bir an evvel telafi edilmesi yönünde girişimlerde bulunacağız. Çünkü bu olmazsa olmaz bir durum. Eğer bu haksızlık devam edecek olursa Denizli’ye kimse yatırımda bulunmaz ve kardeş şehirlerimizle kavga eder hale geliriz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı