REKLAMI GEÇ

“Taksim Meydanı’nın ismi 1 Mayıs olmalı”

“Taksim Meydanı’nın ismi 1 Mayıs olmalı”

Demokratik Sol Parti (DSP) Denizli İl Başkanı Sevgi Kıyak, Taksim Meydanı’nın adının 1 Mayıs Meydanı olması gerektiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 30 Nisan 2012 Pazartesi, 14:51

DSP Denizli İl Başkanı Sevgi Kıyak, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, tüm dünya işçilerinin ve emekçilerinin birlik, dayanışma ve haksızlıkla mücadelesini simgeleyen bayramı kutladı.

Doğuştan bugüne kadar 1 Mayıs’ın sloganının ‘Bütün Ülkelerin İşçileri Birleşin’ olarak kaldığını belirten Sevgi Kıyak açıklamasında, “Dünya çapında ilk kutlama tarihi olan 1890 yılından günümüze kadar coşku ve güzelliğini yitirmeyen 1 Mayıs, her yıl daha geniş çapta işçi ve emekçinin katılımı ve büyüyen gösterileriyle kutlandı. 1 Mayıs’ın bu denli unutulmaz ve birleştirici kılan, sermaye, sömürü, kar dünyasının baskılarına karşı yiğitçe sürdürülen mücadeledir. Türkiye’de 1 Mayıs’ın yasallaşması için verilen mücadele, uzun yıllar boyunca işçilerin ve devrimci gençlerin bugünü Taksim’ de kutlama ısrarları sayesinde gerçekleşmiştir. Bu nedenle de Taksim Meydanı’nın adı 1 Mayıs Meydanı olmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’de ilk kez 1923’te resmi olarak kutlanan 1 Mayıs’ın 2008 yılından itibaren Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanmasının kabul edildiğini hatırlatan Kıyak “Bu Bayram, 22 Nisan 2009’da dsp’nin de verdiği kanun teklifiyle TBMM’de yasalaşmış ve 1 Mayıs, resmi tatil ilan edilmiştir. Bilindiği gibi çalışma yaşamında grevli-lokavtlı toplu sözleşme düzenine geçiş ile işsizlik sigortası, iş güvencesi ve kamu çalışanlarına sendika hakkı gibi kazanımlar hep Bülent Ecevit’in önderliğindeki Demokratik Sol Hareket’in mücadelesi sonunda elde edilmiştir. Demokratik Sol Parti, işsizlik sorununun çözümü için ülkemizin tüm dinamiklerini harekete geçirmeyi ve toplumumuzun her kesimi için özel çözüm önerileri getirmeyi hedeflemektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı