REKLAMI GEÇ

Tin ile Öztürk davalık oldu

Tin ile Öztürk davalık oldu

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, MHP İl Başkanı Yasin Öztürk hakkında seçim öncesi yaptığı açıklama ve sosyal medya üzerinden yaptığı yorumlara ilişkin iki ayrı suç duyurusunda bulundu, dava açılmasını istedi. MHP’li Öztürk, şikayetler ile ilgili Emniyet’e ifade verdi, ardından Facebook’taki hesabından yeni bir paylaşım yaparak, “Kargadan korkan darı ekmez” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Kasım 2015 Çarşamba, 13:52

Milletvekili genel seçimleri öncesi siyasiler arasındaki tartışma ve eleştiriler, dava konusu olmaya başladı. AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, seçimler öncesinde MHP İl Başkanı Yasin Öztürk’ün iki ayrı açıklamasında kendisinin hedef alındığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu, hakaret ettiği iddiasıyla dava açılmasını istedi.

MHP’Lİ ÖZTÜRK EMNİYET’E İFADE VERDİ
AK Partili Tin’in şikayeti üzerine Emniyet Müdürlüğü’ne çağrılan MHP İl Başkanı Yasin Öztürk, iki ayrı suçlamaya ilişkin ifade verdi. Suçlamaları kabul etmeyen ve söylemlerinin eleştiri boyutunda olduğunu belirten Öztürk, ifade vermesinin ardından sosyal medya hesabı Facebook’ta yeni bir paylaşım daha yaparak, “Kargadan korkan darı ekmez” dedi.

HAKARET ETMEDİM, CEVAP VERDİM
Hakkında iki ayrı açıklamasına ilişkin şikayette bulunulduğunu ve dava açılmasının talep edildiğini belirten MHP İl Başkanı Yasin Öztürk, açıklamalarının hakaret değil, eleştiri ve cevap niteliğinde olduğunu ifade etti.
Öztürk, “11 Ağustos’ta Akhan’da Şehit Doğan Acar’ın cenaze töreninin ardından Şahin Tin’in cenazeye katılanları şarlatanlıkla suçladığı, törenin gölgelendiği şeklindeki açıklamalarını okuduktan sonra kendisine cevap verdim. Şehit askerimizi son yolculuğuna uğurlayanlar, “Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Vatan sana canım feda’ ve terör örgütünü lanetleyen sloganlar atmıştı. Bu tür sloganları vatanını seven herkes atar. Cenazeye katılanları ve bu sloganları atanları şarlatanlıkla suçlamak hakaret sayılmıyorsa, benin paylaşımım da hakaret sayılmamalı” dedi.

NEDEN DOKUNULMAZLIĞI KAZANMAYI BEKLEDİ?
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin’in çok önce yaptığı eleştirilere ilişkin dava açmak için seçim sonrasını beklemesinin de manidar olduğunu belirten MHP’li Öztürk, “Madem hakaret kabul etti, neden açıklamalarımdan sonra vermedi, seçim sonuçlarının alınması ve dokunulmazlık zırhına bürünmeyi bekledi. Benim sözlerim hakaret ise ben kendisi hakkında Türk milletine şarlatan dediği için hakaret davası açacağım” dedi.

KONU YARGIYA İNTİKAL ETTİ
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ise konunun yargıya taşındığını belirterek, bu aşamada değerlendirme yapmanın yanlış olacağını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı