REKLAMI GEÇ

TÜRKİYE DENİZLİ SÜRPRİZİNİ KONUŞUYOR!

TÜRKİYE DENİZLİ SÜRPRİZİNİ KONUŞUYOR!

AK PARTİ, ülke genelinde birçok ilde referandum kampanyasında önemli başarılar yakaladı. Türkiye yeni anayasa değişikliğinde büyük oranda EVET derken, kabinede bakanı olan, Zeybekci gibi bir önemli isme sahip Denizli’de oranlar şaşırttı!

/ DENİZLİHABER / 12 Eylül 2010 Pazar, 16:20

TÜRKİYE EVET DEDİ!
Türkiye’nin anayasa değişikliğine yönelik düzenlenen referandum konusundaki tavrı belli oldu. Ülke genelindeki seçmenlerin yarısından fazlası anayasa değişikliğine “EVET” dedi. Haberin yayına hazırlandığı dakikalarda açılan sandık sayısı yüzde 99.4 oranındaydı. Resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye, 58.1 “EVET” derken, yüzde 41.9 “HAYIR” dedi. Ülke genelinde anayasa değişikliği paketi yüzde 58’lik oranda kabul görürken, Ege Bölgesi, Akdeniz ve Trakya’da hayır oylarının yoğun olduğu dikkat çekti.

DENİZLİ HAYIR DEDİ
Denizli’de “evet” oyları yüzde 46.4’te kaldı. Kentte 1999 sandıkta toplam 539 bin 124 seçmen oy kullandı. Referanduma katılma oranı yüzde 81. Buna göre kesin olmayan sonuçlar ise oldukça dikkat çekici. Ak Parti’nin seçimlerde kazanmakta zorlanmadığı kentlerden biri olan ve geçen tüm seçimlerde ilk parti olarak sandıktan çıktığı Denizli, referandumda şaşırttı. Denizli yüzde 53.6 ile anayasa değişikliği paketine HAYIR dedi.

İLÇELERDE DURUM?
Nihat Zeybekci’nin öncelikli bölgesi Denizli Merkez İlçe’de il geneli ortalamasının üstünde çıktı hayır oyları. İlçe merkezinde yüzde 55 “hayır” derken, yüzde 45 ise “evet” dedi. 18 ilçe ve bir merkez ilçeden sadece 4 ilçede evet oyları hayır oylarına oranla daha yüksek çıktı. Acıpayam yüzde 55, Beyağaç yüzde 52, Çameli yüzde 67, Kale yüzde 64 ve Tavas yüzde 54 ile evet derken, diğer ilçelerde hayır oyu üstünlük sağladı. “Hayır” oylarının yüzde atmışı geçtiği ilçelerde ise, Bekilli yüzde 64, Bozkurt yüzde 63, Buldan yüzde 65, Güney ve Honaz yüzde 62, Sarayköy ise yüzde 72 ile dikkat çekti. Dengenin birbirine en yakın olduğu ilçe ise Serinhisar oldu. Serinhisar’da yalnızca binde 78’lik oy oranı farkıyla hayırlar üstün çıktı

YORUMCULAR DENİZLİ’YE DİKAT ÇEKTİ
Ulusal kanallarda referandum sonuçlarını değerlendiren ülkenin birçok önemli ismi ve gazeteciler Denizil’ye dikkat çekti. Denizli’nin sürpriz bir karar verdiği yönünde yorum yapan önemli isimler, il il Türkiye’yi değerlendirirken Denizli’ye çok daha fazla zaman ayırdı ve kentin Ak Parti’nin rahat kazandığı illerden biri olmasına karşın hayır oyu kullanmasının manidar olduğuna dair yorumlarda bulundu.

ZEYBEKCİ SONUÇLARI DEĞERLENDİRDİ
Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Ak Parti İl Binası’nda yaptığı değerlendirmede, seçim sonuçlarına yönelik şu ifadeye yer verdi, “Mesajı aldık”. “Sonuçlar ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Milletin söylediği bu sözden sonra başka bir söz söylemeye gerek yoktur. İnşallah Türkiye bundan sonra çok daha başka olacak. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Denizli’deki sonuçları değerlendirecek olursak gönlüm isterdi ki yüzde 50’nin üzerinde bir evet çıksın. Ama çıkmadı. Biz vatandaşımızın bu söylemi üzerine bir şey söylemiyoruz” dedi.

ZEYBEKCİ’YE GÖRE SONUÇLAR BAŞARILI!
Zeybekci, konuşmasının devamında sonuçlara bakıldığında Denizli’de Ak parti’nin oylarını arttırdığını söyledi. Zeybekci, “Denizli Halkı’na verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü yüzde 40’lık en son yaptığımız seçimlerdeki oylarımızı yüzde 46’ya çıkarmış olduk. Denizli merkezdeki oylarımıza tekrar bakmak lazım. Bize destek verdiğini söyleyen partilere bakmak lazım. Sandıklara baktığımız zaman görülüyor ki tüm sandıklarda AKP oylarını arttırmış” dedi.

“ALINACAK MESAJLAR VAR!”
Zeybekci konuşmasının devamında ise, “Önümüzdeki dönemde Denizli Belediyesi olarak hizmetlerimiz artarak devam edecek. Artık referandum geldi geçti, milletimizin vermiş olduğu bu karardan alınacak mesajlar var. Evet verenden de Hayır oyu verenden de Allah razı olsun. Kazasız belasız bir seçim oldu. Denizli ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Seçim sonuçları, www.denizlihaber.com da.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı