REKLAMI GEÇ

Yazıcıoğlu’ndan Birlik Çağrısı

Önümüzdeki dönem açılması beklenin bir öğrenci yurdu, Sivas Bağımsız Adayı Muhsin Yazıcıoğlu’nun da katılımıyla basına ve halka tanıtıldı.

/ DENİZLİHABER / 11 Haziran 2007 Pazartesi, 00:00

Yıllar önce Bağbaşı’nda inşasına başlanan ve maddi imkânsızlıklar yüzünden bir türlü bitirilemeyen Söğüt Erkek Öğrenci Yurdu, düzenlenen törenle açıldı. Önümüzdeki öğretim döneminde hizmete açılacak olan yurt, 3000 metrekare ve 250 öğrenci kapasiteli. 7 katlı olan binanın en alt katı spor salonu, en üst katı ise konferans salonu olarak imar edilmiş. Yapımına 3 trilyondan fazla para harcanan yurt; ayrıca Türk Milliyetçileri’nin kendi imkânlarıyla yaptırdıkları ilk öğrenci yurdu olma özelliği taşıyor.
Açılışa eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile katılan eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve şimdiki Sivas Bağımsız Milletvekili Adayı Muhsin Yazıcıoğlu, yaptığı sert açıklamalarla dikkatleri yine üzerine çekti. Yazıcıoğlu Gençlik hakkında yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Gençliğimizin uyuşturucunun, fuhuşun ve tüm diğer kötü alışkanlıkları yaşadığı bir dönem içerisindeyiz. Hatta bu kötü alışkanlıklara başlama yaşı ortaokul seviyesine kadar düştü. Biz genç kardeşlerimizi, bu kötü yollara ve şiddete itenlerin elinden kurtarmak istiyoruz. Bunun en kolay yolu da Büyük Birlik Hareketi ve Alperen Ocaklarının gençler üzerine uzanan kolu olacaktır. Çünkü biz, ister Kürdü olsun Lazı olsun Çerkezi olsun tüm vatandaşlarımızı kabul ediyoruz. Ülkenin bölünmez bütünlüğünü koruyoruz. Biz bir elinde Kuran diğer elinde bilgisayarla, varlığını Türk varlığına armağan eden bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Sahibi olduğu kutsal değerleri yitirmeden, dini bütün ve yüzü ileriye dönük olan, Türk-İslam birliğine inanan gençler yetiştirmek istiyoruz. Bu bağlamda bugün açılışını yaptığımız Söğüt Yurdu da, böyle gençler yetiştirmemize yardımcı olacaktır.”
Yazıcıoğlu Büyük Birlik Partisinin seçime katılmama kararını da şöyle değerlendirdi:
“Biliyorsunuz ki; siyasi partiler devletten maddi yardım alıyor. Ama biz, %10 olan barajı geçemediğimiz meclise giremiyoruz ve hiçbir yardım alamıyoruz. İktidar partisi devletten en fazla yardımı alan parti olarak yaklaşık 150 trilyon para alıyor. En az yardımı alan Anavatan Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin aldığı para bile yaklaşık 35 trilyonu geçiyor. Bu yüzden biz, bu adaletsiz rekabet içerisinde yer alamıyoruz. Bu bize yapılan çok büyük bir haksızlıktır.”
Kendi çabalarıyla meclise girmeyi amaçladıklarını söyleyen Yazıcıoğlu, kendisiyle birlikte yirmibir kişinin bağımsız aday olduğunu ve böylece meclise girebileceklerine inandığını da de sözlerini ekledi.
Son olarak ülkedeki terör olaylarına değinen Muhsin Yazıcıoğlu:
“Bizim terörle mücadele edebilmemiz için öncelikle teröre destek verenlerle mücadele etmemiz gerekir. Eğer terörü yaratan mağarada yaşıyorsa; onun mağarasını başına yıkmalıyız. Eğer aşiretse; aşiretini çökertmeliyiz. Eğer devletse; devletini yıkmalıyız.” diyerek sınır ötesi operasyonla ilgili görüşlerini belirtti.
Konuşmaların ardından Alperen Ocakları Halk Oyunları Ekibi, hazırladıkları zeybek gösterisini sundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı