REKLAMI GEÇ

Zolan’a hukuksuzluk suçlaması

Zolan’a hukuksuzluk suçlaması

Denizli Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Arif Balkanay, Karşıyaka Pazaryeri inşaatının imar planına aykırı olarak devam ettiğini belirterek, ” Hukukçu Belediye başkanı hukuksuzluk örneği sergiliyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 22 Aralık 2011 Perşembe, 17:36

Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Balkanay, pazaryeri ihalesinin Ağustos 2011 tarihinde gerçekleştiğini, ancak imar planı değişikliğinin ancak dört ay sonra meclis gündemine geldiğini ifade ederek yaşananların çelişki içinde olduğunu ileri sürdü.

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMAMIŞ

Açıklamasında, 2006 yılında aynı yer için bir imar planı değişikliği yapıldığını da anımsatan Arif Balkanay,” Önceki Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi zamanında, yaklaşık 1000 m2 lik alanda konut alanının Pazaryerine dönüşmesi için belediye meclisi  kararı alınmış, ama asıl alınması gereken karar alınmamıştır. Yıllardır imar planında “çocuk bahçesi” olarak görünen, ancak fiilen “pazaryeri” olarak kullanılan, yaklaşık 2 bin 700 m2’lik alanda gerekli plan değişikliği ne yazık ki bugüne kadar yapılmamıştır.”dedi.

İNŞAAT HIZLA SÜRÜYOR

Balkanay,”Karşıyaka Mahallesi halkının haklı talepleri olan “kapalı pazaryeri” inşaatı ise, idarenin bu yanlış uygulaması üzerine oturmaktadır. Şöyle ki; Karşıyaka Pazaryeri inşaatı işi 11 Ağustos 2011 tarihinde ihaleye çıkmıştır. İnşaatı, Erçelik Grubuna ait olan Yeşilova İnşaat 1.583.000 liraya üstlenmiştir. İşe başlangıç tarihi 19.09.2011 ve işin süresi 100 gündür” diye konuştu. 3 bin 850 m2 alanda, tek katlı ve çelik konstrüksiyon strüktürle yapılacak olan pazaryerinde 18 dükkan ve 168 tezgah öngörüldüğünü de sözlerine ekleyen Balkanay Ocak 2012 de bitmesi hesaplanan inşaatın hızla devam ettiğini kaydetti.

KAÇAK YAPIDAN FARKSIZ

Arif Balkanay “Tüm bu saydığımız süreçlerden önce yapılması gereken şey en sona bırakılmıştır. O da tüm alana ilişkin imar planı değişikliğidir. Talep Belediye Meclisinden 20 Aralık 2011 tarihinde oybirliği ile geçmiştir. Ancak bir aylık askı süresi sonunda kesinleşecek olan imar planı süreci ile inşaat, neredeyse eşzamanda tamamlanmış olacaktır. Bu uygulama; herhangi bir vatandaşın, konut alanında yer alan arsasına örneğin konut yerine otel yapmasından, hem de bunu “nasıl olsa belediye bizden, ruhsatını da sonra alırım” diyerek kaçak olarak yapmasından farksızdır” dedi.

VATANDAŞ DEĞİL ÖNCE KENDİ UYSUN

Bu durumu Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantıya çağrılması sonucunda öğrendiklerini aktaran CHP’li Balkanay “Bu gerçeği halkın bilgisine sunmayı bir görev sayıyoruz. Çünkü  hukuk devletinde yasalar herkes için geçerlidir. Belediye yetkilileri de biliyor ki, vatandaşın uymasını isteyeceği kurallara öncelikle kendisi uymak zorundadır. Aksi halde, imara aykırı ya da kaçak yapı uygulamalarına karşı mücadelede zaafa düşer. Bu da deprem bölgesi Denizli’de sağlıklı yapılaşmanın önündeki en büyük engeli oluşturur. Her fırsatta geçmiş dönemlere laf atmayı alışkanlık haline getiren AKP’li eski ve yeni belediye başkanlarının, ileri görüşlülük ve hukuka bağlılık anlayışlarını halkımızın takdirlerine sunuyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı