REKLAMI GEÇ

Vatan Partisi’nden ‘müfredat’ açıklaması

Vatan Partisi’nden ‘müfredat’ açıklaması

Vatan Partisi Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında müfredattan Atatürk’ü, Laikliği ve bilimi kaldırmasına tepki gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Eylül 2017 Pazartesi, 10:28

Vatan Partisi Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, parti il binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Türkiye’de Atatürk’süz müfredat olamayacağını belirten Kasapoğlu, ” Laik, demokratik, bilimsel, çağdaş eğitim olmadan olmaz. Özellikle laiklik sadece eğitimin değil, milli birliğimizin de harcıdır. Bu millet, Atatürk’ten, cumhuriyetten, laik eğitimden ne kötülük gördü ki?” dedi.

AK Parti hükümetinin bir adım ileri, iki adım geri attığını kaydeden Kasapoğlu, “FETÖ ve PKK’ya mücadeleye başlayarak olumlu adımlar atmaya başlıyor, ancak bir türlü cumhuriyet, Atatürk, laiklik korkusundan ve tortusundan kurtulamıyor. Halbu ki AK Parti seçmeni de dahil bütün Türk Milletinin gönlünden Atatürk’ü, cumhuriyeti, laikliği söküp atabilecek bir babayiğit henüz anasının karnından doğmadı” dedi.

Vatan Partisi Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu’nun basın açıklamasının ayrıntıları şöyle;

“MEB 2017 – 2018 Eğıtim – Öğretim Yılı için hazırladığı müfredatta Atatürk’ü, laikliği, bilimi tırpanladı. Türkiye’ye çağ dışı gerici eğitim anlayışını dayatmaya çalışıyor. Peki bu girişimlerin geleceği var mı ? Bu adımların başarı şansı yoktur. Beyhude çabalardır. Çünkü bu medrese eğitim sistemi 1920’lerde öldü. Türk Milleti Osmanlı Devleti’ni, padişah Vahdettin’i, Damat Ferit Hükümetini tarihin mezarlığına gömdü. Yerine Atatürk’ün Cumhuriyeti doğdu. Osmanlı’nın yeniçerisi öldü, yerine Mehmetçik doğdu. Medrese eğitim öldü, yerine laik, demokratik, bilimsel, çağdaş eğitim doğdu. Ölüyü diriltemezsiniz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı