REKLAMI GEÇ

Güleç: Taş binalar sanat yuvası olacak

Güleç: Taş binalar sanat yuvası olacak

Vatan Partisi Denizi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Güleç, Pamukkale ve Merkezefendi Belediye Başkan adayları ile birlikte seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mart 2019 Cumartesi, 15:13

Vatan Partisi Denizi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Güleç, Denizli’nin sanat anlamında aç bırakıldığını söyledi. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Vatan Partisi Belediyelerinde kentlere sanatçı eli değeceğini söyleyen Güleç, “Denizli’de meydanlarımızı, yollarımızı heykellerle, resimlerle, duvar kabartmalarıyla güzelleştireceğiz” dedi.

“Kentimize güzel olmayan tek bir taş bile konmayacaktır” diye konuşan Güleç, Kent mimarisinin uyumlu olması için özen göstereceklerini, kent müzeleri ve sergievleri kuracaklarını belirterek, “Denizli’nin kent tarihî ve dokularını keşfedecek, tarihî kişiliğini koruyacak, tarih mirasının çevresini açacak, güzelliğini meydana çıkaracağız” dedi.

SANAT OKULUNUN TAŞ BİNALARI SANAT YUVASI OLACAK!
Ressam İbrahim Çallı, Özay Gönlüm, Talip Özkan, Hayri Dev gibi anıt sanatçılar yetiştiren bir kentin bu kadar sanattan uzak olması anlaşılmaz bir durumdur diye sözlerini sürdüren Güleç, “Eski sanat okulunun taş binalarını sergi salonu, cep tiyatrosu, küçük konser alanı, geniş bahçeyi de amfi tiyatro şeklinde düzenleyerek yaz boyunca amatör tiyatro ve müzik etkinlikleri yapılacağını ve halkın sanatla vakit geçirmelerini sağlayacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı