REKLAMI GEÇ

Lezzetli yemek için doğru et seçimi

Lezzetli yemek için doğru et seçimi

Doğru et seçimi hazırladığınız yemeklerin lezzetine lezzet katar. Hangi hayvanın neresinden ne tür yemeklerin yapılacağını bilmek şüphesiz yaptığınız yemeklerin çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Et uzmanı Yanıkoğlu Kasap Sahibi Önder Yanık doğru et seçimini anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2016 Cuma, 09:21

Doğru et seçimi yemeğin lezzetini doğrudan etkiler. Doğru et seçimi için hayvanın hangi bölgesinin kullanılması gerektiğini de bilmek gerekir elbet. Hayvanın hangi bölgesinden ne tür et elde edilir, bu etlerden hangi yemekler hazırlanır sorusunu, Yanıkoğlu Kasap Sahibi Önder Yanık’a yöneltti.

denizli-yanikoglu-kasap-etli-yemek-2

Büyük ya da küçükbaş hayvanların anatomisini elbette vatandaşların bilmesini beklemediklerini belirten Önder Yanık, bunun uzmanlık gerektiren bir alan olduğunu söyledi.

“Kasaba gittiğinizde ne yapmak istediğiniz söylerseniz, o size en uygun eti verecektir” diyen Önder Yanık, et seçiminin püf noktalarını anlattı.

HANGİ BÖLGEDEN NE TÜR ET ELDE EDİLİR
Lezzetli yemekler hazırlamak isteyenlere tavsiyelerde bulunan Önder Yanık, “Büyükbaş hayvanın her bölümü farklı nitelikte etler barındırır. Bunlar yağ oranları, lifli yapıları ve sertlik oranlarıyla birbirlerinden ayrılır. Yapacağınız yemeğin lezzetli olmasını istiyorsanız, bu bölümleri bilmeniz ve buna göre tercih yapmanız gerekir” dedi.

BONFİLE İÇİN HANGİSİ TERCİH EDİLMELİ
Bonfilenin hayvanın en çok tercih edilen bölgesinden, yani kas yoğunluğu ve lifleri az olan sırt bölgesinden elde edildiğini belirten Yanık, “Bu bölge hayvanın en az hareket eden yeridir. Kas yoğunluğu ve lifleri azdır. Bu nedenle de etli yemeklerde kullanılmayacak kadar kıymetlidir. Kurallara uyularak bu bölgeden elde edilen etle yapılan bonfilenin tadına doyum olmaz” dedi.

KIYMA İÇİN TERCİH GERDAN OLMALI
Eğer kıyma tercih edecekseniz gerdanı seçmenizi öneren Önder Yanık, “Hayvanın boyun bölgesinden elde edilen gerdan kıyma için en uygun bölgedir. Buradan elde edeceğiniz kıymalar lifsiz ve yağsız olacaktır. Gerdan etinden kuşbaşı yapmaya kalkarsanız verim alamazsınız, sinirli olduğu için lezzetli olmaz. Kıyma yapımında kullanılabilecek olan diğer bölgeler de, kürek, döş ve pençetadır. Buralardan elde edeceğiniz etle yapacağınız köfte ve kıyma ile hazırlanan yemekler çok daha lezzetli olur” diye konuştu.

denizli-yanikoglu-kasap-etli-yemek-h

KUŞBAŞI, SOTE, BİFTEK VE TAS KEBABI İÇİN
Hayvanın sokum bölgesinin de kıymetli etler sınıfında olduğunu anlatan Önder Yanık, bunun için sokum bölgesinin kullanılmasını tavsiye etti. Rosto için nuar, ızgara için de bonfile ve hemen altında bulunan kontrfille bölgesinin seçilmesini isteyen Yanık, haşlamada kol incik, bodigo bölgesinin ise haşlama ve tas kebabı için uygun olacağını kaydetti.

ETLİ YEMEKTE TERCİHİNİZ
Etli yemeklere lezzet katan kuşbaşı etlerin hayvanın bir çok bölgesinden elde edilebileceğini dile getiren Yanık, nohut ve kuru fasulye gibi yemeklerde tercih edilmesi gereken kemikli etler için de kaburga bölgelerinin uygun olacağını vurguladı.

İLETİŞİM İÇİN:
ADRES: Mehmetçik Mahallesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Topçu Apartmanı No: 124/A
TEL: 0 258 213 00 12 – 0532 725 41 12
onderyanik@hotmail.com

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı