REKLAMI GEÇ

İFTAR SOFRALARINDA İSRAF OLMASIN…

İFTAR SOFRALARINDA İSRAF OLMASIN…

Maalesef Ramazan ayı girdiğinde  iftar sofralarımızı israf sofraları haline gelmektedir. Bunu evlerimizde, davet verdiğimiz lüks lokantalarda veya ailecek değişiklik olsun diye iftar açmak için gittiğimiz lokantalarda  ikramda kusur olmasın düşüncesiyle israf sınırlarını fazlasıyla aşarak Rabbimizin bizlere yasak kılmış olduğu çirkin bir fiili işliyoruz. İftar sofralarımızı mütevazi bir şekilde hazırlamasak acaba orucumuz mu kabul olmaz veya elalem ne der düşüncesi mi hakim bizlere? Bu sorumuzun…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2019 Cumartesi, 08:55

Maalesef Ramazan ayı girdiğinde  iftar sofralarımızı israf sofraları haline gelmektedir. Bunu evlerimizde, davet verdiğimiz lüks lokantalarda veya ailecek değişiklik olsun diye iftar açmak için gittiğimiz lokantalarda  ikramda kusur olmasın düşüncesiyle israf sınırlarını fazlasıyla aşarak Rabbimizin bizlere yasak kılmış olduğu çirkin bir fiili işliyoruz. İftar sofralarımızı mütevazi bir şekilde hazırlamasak acaba orucumuz mu kabul olmaz veya elalem ne der düşüncesi mi hakim bizlere? Bu sorumuzun cevabı gayet açık. Nefsimizin emrini Rabbimizin emrinin önüne geçirmemizden dolayıYüce Rabbimiz ne buyuruyor bizlere: ‘…Yiyiniz, içiniz ama israf etmeyiniz. Şüphesiz ki O (Allah) israf edenleri sevmez.

İsraf nedir? Sorusuna en güzel cevap  ihtiyaç fazlası harcamalar yapılmasına ve tutumsuz davranışlarda bulunulmasına “israf” denir. Bu harcamalar gerek yeme-içme gerek vakit ve gerekse mal olabilir. İsraf Yüce Rabbimizin yasakladığı çirkin bir davranıştır.

Yüce Rabbimiz dünya hayatında insana, kendi bedeninden soluduğu havaya, yediği yemekten kullandığı teknik aletlere kadar sonsuz nimetler nasip etmiştir. Gökte ve yerde bulunanları onun emrine vermiş, görünür ve görünmez nimet ve rızıklarını onun kullanımına vermiştir. İnsana düşen bu nimetleri Allah rızası için ölçülü bir biçimde kullanmak ve israftan kaçınmaktır.

Değerli kardeşlerim! Başı rahmet ortası mağfiret sonu cehennem ateşinden berat olan bu mübarek ay da ve hayatımızın her safhasında israfdan sakınalım. Bugün Suriye’de, Irak’ta, Afrika’nın birçok ülkesinde ve açlığın pençesinde yaşam mücadelesi vermeye çalışan kardeşlerimizi gözümüzün önüne getirip Rabbimizin bizlere ikram eylediği sonsuz nimetlere şükredelim. Ve unutmayalım ki bugün bu nimet bolluğu içerisinde rahatça yaşarken yarın belki elimizden gideceğini aklımızdan çıkarmayalım.

Nefsimizin emrini değil Rabbimizin emrini kendimize hayat rehberi edinirsek, Rabbimizin bizlere vaad ettiği ebedi cenneti kazananlardan oluruz inşallah.

Ey Rabbimiz! Biz aciz kullarına  bu dünyanın gelip geçici zenginliklerinin sevgisini değil, Ahiret hayatının baki zenginliklerinin sevgisini nasip eyle! Amin…

Allah’ın Rahmeti ve Bereketi üzerinize olsun…

Selam ve dua ile…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı