REKLAMI GEÇ

RAMAZAN AYI ŞENLİK, FESTİVAL AYI DEĞİLDİR…

RAMAZAN AYI ŞENLİK, FESTİVAL AYI DEĞİLDİR…

Manevî değerlerin ön planda olması gereken bir ayda maddî kazanca yönelik programlar düzenlenmek en hafifinden millî ve manevî duygularımızı istismar etmektir.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2019 Cuma, 09:32

Ramazan-ı Şerif ayı; şenlik ayı, festival ayı değildir. Yeme, içme, savurma, israf etme, müzik şölenleri falan hiç değildir.

Ramazan-ı Şerif ayı; sanatçıların, şarkıcıların kol gezdiği festival meydanına döndü. İftar, bu değildir, Ramazan, bu değildir. En iktisatlı, tasarruflu olmamız gereken bir zamanda bunca israfın olduğu sofralar, Ramazan sofraları olamaz. Beş yıldızlı, yedi yıldızlı otellerde kurulan şatafatlı sofralar, tabiri caizse yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda. Bu incitici ve tiksindirici sofralar, sadece Ramazan’ın ruhuna ters değil aynı zamanda Allah’ın (c.c.) rızasına da terstir.

Yüce Rabbimizin Kur’an-ı Kerimde adını zikr ederek övdüğü, 12 aydan biridir Ramazan. Kur’an-ı Kerimin doğduğu, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesini de sinesinde barındıran mübarek Ramazan-ı Şerif ayı, eğlence ayı olamaz. Ramazan-ı Şerif ayı, tombala mevsimi olamaz. Ramazan-ı Şerif ayı, kumar ayı olamaz. Ramazan-ı Şerif ayı yemek festivali olamaz. Ancak daha sahur sofrasından kalmadan akşam iftarda ne yiyeceğini planlayan, iftar sofrasında sahurda ne yiyeceğini düşünen bir millet olduk. Gazete sütunlarında çarşaf çarşaf yemek listeleri, televizyon ekranlarında ise yemek programları.  Sabah yemek, akşam yemek.

Ramazan-ı Şerif; Kur’an ayıdır. Ramazan-ı Şerif; zikir ayıdır. Ramazan-ı Şerif; bir ve biz olma ayıdır. Ramazan-ı Şerif;  Müslümanlar için yenilenme ayıdır. Ramazan-ı Şerif; ümmetin yaralarını sarmak için seferberlik zamanıdır. Ramazan-ı Şerif; ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını giderme ayıdır. Ramazan-ı Şerif; aç ve açıkların yardımına koşmaktır.

Ramazan-ı Şerif ayı, bizi anne babalarımıza yakınlaştırmalıdır. Ramazan-ı Şerif ayı, bizi yetim ve öksüzlere yakınlaştırmalıdır.
Ramazan-ı Şerif ayı, bizi komşularımızla yakınlaştırmalıdır. Söyler misiniz? Ramazan’da bir araya gelemeyen ümmet! Siz, ne zaman bir araya geleceksiniz?
Bütün dualarınızın ve ibadetlerinizin makbul olması temennisi ile Ramazan-ı Şerifleriniz mübarek olsun.
Selam ve dua ile…

Yorumlar

ERSAN TUNCER   -  Bağlantı 24 Mayıs 2019, 12:02

Çok güzel bir yazı olmuş, hocayı tebrik ediyorum. Böyle sosyal konular din görevlileri tarafından ne kadar çok işlenirse halkın üzerindeki olumlu etkisi çok daha iyi oluyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı