REKLAMI GEÇ

ZEKÂT VE FİTRELERİMİZİ GECİKTİRMEYELİM…

ZEKÂT VE FİTRELERİMİZİ GECİKTİRMEYELİM…

Müslümanların kazançlarını temizleyen ve bereketlendiren zekât, mali bir ibadettir. Zekâtın yoksulların, zenginlerin mallarındaki hakkı olduğunu unutmayalım.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2019 Salı, 09:29

Ramazan ayı iyilikler için bir başlangıçtır. İyilikleri yılın her ayına yaymak lazımdır. Gerçekten bu ayda iyilik yapmayacak isek ne zaman yapacağız. Çünkü vakit ve zaman bizi beklemiyor. Ondan dolayı içinde bulunduğumuz vakti en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor. Vakit nakittir sırrınca iyilikleri ertelememek lazımdır. Elimizdeki vakti hemen hayra dönüştürelim. Hemen ahiret yatırımına dönüştürelim.

Zekâtın malı temizleyen, kaza ve belayı def eden ibadet olduğunu ve aynı zamanda sosyal barışın ve huzurun da anahtarı olduğunu bilelim. Kur’an-ı Kerim’de en çok namaz ve zekâttan bahsedilir. Çünkü her iki ibadet de çok önemlidir. Çünkü bu her iki ibadet de toplumun birliğini, dirliğini, sevgisini, kardeşliğini ve hasetten-fesattan arındırılmış bir şekilde ayakta tutan değerimizdir. Zekât aynı zamanda malı temizlemedir. Yine malı bereketlendirmedir. Zekât aynı zamanda şükür, kardeşlik ve bugün fakirlik problemimizin yegâne çaresidir.

Bundan dolayı her mümin kardeşimizin zekâtına önem vermesi lazım. Kur`an-ı Kerim`de zekâtın kimlere verilebileceği gayet açık bir şekilde zikredilmiştir Ciddi anlamda defteri-kalemi elimize alıp hesaplayarak vermemiz lazım. Sonra zekât yarın bizim aleyhimize dönebilir. Eğer bizler bu ibadeti önemsemez isek zekât temizlenme ibadeti iken bizim için azap aracı olabilir. Biz diyoruz ki Allah (cc) bu dünyada bize ikram etti. Biz bu ikramın devamını diğer dünyada da alalım.

Çünkü şu an hayatını kaybetmiş ve hala isimleri anılan insanlara bakın hep iyilikleri eser bırakmış kişilerdir. Zekâtın her yönüyle bir temizlik vesilesi olduğunu unutmayalım.

Bütün kardeşlerimden ricam nefislerinin tamahkârlığına bakmadan, şeytanın fakirlikle korkutmasına aldırış etmeden zekâtlarımızı, sadakalarımızı ve fitrelerimizi verelim. Zekât ve sadaka malı temizlediği gibi bereketlendirir.

İslam bir bütündür. Namazsız oruç, noksan olduğu gibi, zekâtsız hac da noksandır. Bir kimse zekâtını vermezse, Cenab-ı Hak bir musibet vererek ondan vermediği zekat miktarını çıkarır. Bela ve musibetlerin def’ine vesile olan zekât ve fitrelerimizi geciktirmeden verelim. Sevapların katlanarak arttığı Ramazan ayında fakirleri sevindirelim.

Mahşer yerinde bizleri; arşın gölgesinde gölgelendirecek olan zekât ve fitrelerimizi tam olarak vermeye rabbim cümlemizi muvaffak eylesin, borçlu olarak bizi huzuruna almasın, ahirette hesabımızı kolay kılsın.

Selam ve dua ile…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı