REKLAMI GEÇ

KADİR GECESİNİ BİRLİKTE İHYA ETMEK..

KADİR GECESİNİ BİRLİKTE İHYA ETMEK..

11 ayın sultanı Ramazan’ı bin aydan daha hayırlı bir gece olan Kadir Gecesiyle uğurlamaya hazırlanıyoruz. Nasıl ki biz dünyaya geldik ve gidiyoruz. İşte Ramazan’da geldi ve gidiyor… Kimimiz için bir ilkbahar gibi bereketli ve canlı, kimimiz için sonbahar gibi, kurumuş yaprak misali… Orucumuzla, teravihimizle, fitrelerimizle, zekâtımızla, sadece yemekten içmekten değil, insanın uzak durması gereken bütün kötülüklerden uzaklaşarak Ramazan’ı ihya etme gayretindeydik. Bu gayretimizi inşallah…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2020 Salı, 09:05

11 ayın sultanı Ramazan’ı bin aydan daha hayırlı bir gece olan Kadir Gecesiyle uğurlamaya hazırlanıyoruz. Nasıl ki biz dünyaya geldik ve gidiyoruz. İşte Ramazan’da geldi ve gidiyor… Kimimiz için bir ilkbahar gibi bereketli ve canlı, kimimiz için sonbahar gibi, kurumuş yaprak misali…

Orucumuzla, teravihimizle, fitrelerimizle, zekâtımızla, sadece yemekten içmekten değil, insanın uzak durması gereken bütün kötülüklerden uzaklaşarak Ramazan’ı ihya etme gayretindeydik. Bu gayretimizi inşallah Kadir Gecesi ile taçlandırmaya çalışıyoruz… 19 Mayıs Salı günü gecesi Kadir Gecesidir…. Adına Kur’an’da sure indirilen, içinde kendisinin bulunmadığı bin aydan daha hayırlı bir gece.. Yani 83 yıla tekabül ediyor….Rabbimiz bize büyük bir fırsat ve büyük bir nimet bahşetmiş…

Bir bakış açısıyla şöyle de diyebiliriz; Şu günlerde oruç tutmayan, teravihten, ibadetlerden istifade etmeyen, edemeyen kardeşlerimiz var. Ramazan biterken son bir hamleyle, son bir gayretle tutunacaklara bir dal uzatıyor rabbül alemin…

26 gündür gaflete daldın. 26 gündür uyanmadın.. Yirmi altıncı günün gecesinde üzerindeki bu gafleti kaldır, huzuruma gel!!! Tövbe istiğfar da bulun!! Yeni bir başlangıç yap! İşte fırsat…..
26 gündür orucuyla, teravihiyle, tüm benliğiyle Ramazanı idrak edenlere de diyor ki Rabbim: İşte bunu taçlandırmak için, tamamlamak için sana da büyük bir fırsat….
Yüce Allah Kur’ana verdiği değer nedeniyle Kadir gecesinin diğer bin aydan daha hayırlı olduğunu bildirerek, bu gecede samimiyetle yapılan tüm iyiliklerin, ibadetlerin ve duaların kabul olacağı müjdesini vermiştir.

Hz. Aişenin; Ey Allahın Resulü Kadir gecesinin hangisi olduğunu anlarsam nasıl dua edeyim demesi üzerine Peygamberimiz. “De ki: Ya Rab ! Sen çok affedicisin. Affetmeyi seversin. Beni de bağışla.” buyurmuştur. Bundan da, Kadir gecesinin Allaha tecelli etme, aczimizi Yüce Yaratana arz etme, boyun büküp-yalvarma, kendimizi affettirme gecesi olduğunu anlıyoruz.

Kıymetli dostlar, yıllardır Kadir gecesini ibadetle İhya etmeye gayret ediyoruz.. Sadece bizim, kendimizin ihya etmesi yetmez, eş dostla, arkadaşlarımızla, cemaatimizle bir ve beraber bu geceyi ihya edelim.

Samimi duygularla, kendi dilimiz ve gönlümüzle Kadir gecesinde Allaha tecelli etmek, bu geceyi en iyi şekilde ihya etmek olacaktır.

İşte o zaman dünyanın gerçek huzurunu ve ahiretin ebedi saadetini elde etmiş oluruz.
Rabbim samimiyet ile yapacağımız ibadetlerimizi ve niyetlerimizi makbul eylesin…

Selam ve dua ile…. Hayırlı Bayramlar…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı