REKLAMI GEÇ

Ramazan ayı, sevgi, şevket, hayır ve ibadet ayıdır

Ramazan ayı, sevgi, şevket, hayır ve ibadet ayıdır

Sevgili dostlar, büyük bir heyecan ve merakla beklediğimiz bir rahmet ve merhamet ayı, ibadet ayı olan Ramazan ayına hep birlikte beraberce kavuştuk. Rabbimize Hamd ve şükür ediyoruz.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Nisan 2020 Cuma, 09:14

Bir ayete göre insanlar ve cinler “kulluk etsinler diye” yaratılmışlardır. Kâfiri mü’mini, fâsıkı âbidi, iyisi kötüsü, maddecisi ruhçusu ile bütün insanlar kulluk etmektedir; ancak kimi kula, kimi nefsine, kimi dünya menfaatlerine, kimi gazap ve ihtiraslarına, kimi gerçek diye inandığı bir hayale veya ideolojiye, kimi batıl mabutlara… kimi de yegâne ma’bud (tapılmaya layık) olan Allah Teala’ya.

İbadet denilince itaat etmek, boyun eğmek, kutsal manada saygı sunmak, en büyük varlık diye iman edilene yaklaşmak için bir takım merasimler ifâ etmek ve hareketler yapmaktır.

Bütün hak dinler gibi İslâm’ın da gayesi insanı bütün batıl inanç ve kulluklardan kurtararak kendini ve Rabbini tanıtmak, yalnız O’na ibadet etmesini sağlamak, bütün mevcudiyetiyle O’na bağlamak ve bu bağlılık içinde gerçek hürriyete kavuşturmaktır.

İslâm dini bu “ebedî mutluluk vasıtası kulluğu, bu bağlılık içindeki hürriyeti” temin edebilmek için insanlığa bir iman nizamı, bir ibadet, hukuk, devlet, iktisat, cemiyet… nizamı getirmiştir. Temizlik, namaz, oruç, hacc, zekât, cihad, Allah rızası için yapılan her davranış, dua, zikir… ibadet binasının bölümlerini teşkil etmektedir. İbadetlerin hikmet ve gayelerinin birisi ve en önemlisi “nefsi tezkiye, ruhu tasfiye”dir; yani insanı terbiye etmek, bütün imkân ve kabiliyetlerini hayra, iyiye yöneltecek hale getirmektir.
Her yıl idrak edip bir ay yerine getirmeye çalıştığımız Ramazan ibadeti çok değerli ve amaca uygun bir ibadet demeti olup oruç, teravih namazı, sahur, iftar, fukaraya tasadduk ve ikram, ayın sonunda fıtır sadakası gibi ibadetlerden teşekkül etmektedir.

Rabbimiz hepimize bu mübarek Ramazan ibadetini layıkıyla yapıp Rabbimize yakınlaşmayı nasip etsin.

Ramazan ayımız mübarek olsun…

Selam ve dua ile…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı