REKLAMI GEÇ

RAMAZAN BİR ZARFA BENZER..

RAMAZAN BİR ZARFA BENZER..

Halkımız, Ramazan-ı Şerif’i kıymetli bir misafir olarak kabul eder. Bu sebeple misafirlerini;  “Hoş geldin ya Ramazan” ilahi ve kasideleri ile karşılarlar. Bu kutlu misafir, koynu kucağı dolu gelir. Bizi ibadete, hayra, erdeme, sabırlı ve merhametli olmaya alıştırır. Aç olanımızı doyurur, unuttuklarımızı bizlere hatırlatır, bozup dağıttıklarımızı onarır. Günahlarımızı temizler ve rakamla ifade edemeyeceğimiz kadar sevap kazandırmakla kalmaz faziletine inanan her bir Mü’mini adeta melekleştirir. Ramazan,…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2020 Pazar, 09:51

Halkımız, Ramazan-ı Şerif’i kıymetli bir misafir olarak kabul eder. Bu sebeple misafirlerini;  “Hoş geldin ya Ramazan” ilahi ve kasideleri ile karşılarlar. Bu kutlu misafir, koynu kucağı dolu gelir. Bizi ibadete, hayra, erdeme, sabırlı ve merhametli olmaya alıştırır. Aç olanımızı doyurur, unuttuklarımızı bizlere hatırlatır, bozup dağıttıklarımızı onarır. Günahlarımızı temizler ve rakamla ifade edemeyeceğimiz kadar sevap kazandırmakla kalmaz faziletine inanan her bir Mü’mini adeta melekleştirir.

Ramazan, bir zarfa benzer. İçerisine ne koyarsanız açınca onu bulursunuz. Elinizdeki zarfa bir şey koymaz onu boş bırakırsanız açınca elinize bir şey geçmez. Söylemek istediğim şudur ki biz, Ramazan zarfına neleri koyup ahirete gönderirsek, mahşerde de karşımıza onlar çıkacaktır. O halde mübarek Ramazan-ı Şerif ayını bir fırsat mevsimi olarak değerlendirmeli ve ondan hakkıyla istifade etmeliyiz.

Ramazan-ı Şerif ayı, bizi önemli şeylere hazırlamaktadır. Oruç, bizi sabır ve tahammüle, hayatın zorluklarına dayanmaya hazırlıyor. Ramazan, bizi can taşıyan varlıklara karşı merhametli, sevgili, saygılı, nezaketli ve hoşgörülü olmaya hazırlamakta ve alıştırmaktadır.

Ramazan’a, Ramazan’lıya, oruca ve oruçluya saygı göstermek, adeta ibadettir. Bundan dolayıdır ki bizim toplumumuzda Oruç tutamayacak derecede hasta olanlar, başkalarını tahrik edecek şekilde açıktan bir şey yemez ve içmezler. Meşru bir sebeple orucu bozulanlar, günün kalan kısmında bir şey yemeden, içmeden akşamı beklerler. Bu sadece karşımızdaki insana değil aynı zamanda Rabbimize duyulan saygının neticesidir. Zira insanlara saygısı olmayanın Allah’a (c.c.) saygısı da olmaz. Allah’ın (c.c.) memnuniyeti, rızası kulların memnuniyetinden geçer.

Yüce Mevla, insanların hem dünya hem de ahiret mutluluğunu kazanmaları için ilahî emirler ve yasaklar koymuştur. İnsanlar, bu ilahî emir ve yasakları uyguladıkları sürece mutlu ve huzurlu olurlar. Dahası Allah’ın  rızasını kazanırlar.

Bütün dualarınızın ve ibadetlerinizin makbul olması temennisi ile Ramazan-ı Şerifleriniz mübarek olsun.
Selam ve dua ile…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı