REKLAMI GEÇ

Ankara’daki Denizlililerin gündemi referandum

Ankara’daki Denizlililerin gündemi referandum

Ankara’da yaşayan Denizlililer Anayasa değişikliğini tartışıyor. Ankara Denizlim Kültür Dayanışma Derneği’nin düzenlediği etkinliklerde, milletvekillerini dinleyen Denizlililer “Neden Evet? Neden Hayır?” sorusuna yanıt arıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mart 2017 Perşembe, 09:57

Osman Nuri Cerit / YENİMEDYADER Ankara
Ankara’da yaşayan Denizlililerin gündeminde Anayasa değişikliği var. Ankara Denizlim Kültür Dayanışma Derneği’nin düzenlediği Meserret sohbetlerinde, Denizli Milletvekilleri ile Denizlililer buluştu.

Denizlim Derneği Başkanı Hasan Oymak, referandum sürecinde farklı görüşleri dinleyerek en doğru kararı vermek istediklerini belirtti. Oymak, bu nedenle farklı görüşlerin temsilcilerini konuk ettiklerini ifade etti.

Referandum gündemli sohbetlerde ilk konuk CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan oldu. Arslan neden Hayır diyeceklerini anlattı. Anayasa Değişikliği ile tek adam rejimine geçileceğini savunan Arslan, “Bu sistemle her şeye bir kişi karar verecek. Bu kişi yargı üyelerini atayacak, her şey bir kişinin isteğine göre şekillenecek” dedi.

Arslan’dan sonra Meserret Sohbetlerinin konuğu AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu oldu. Ramazanoğlu, Türkiye tarihinde demokrasiye yönelik darbeleri hatırlattı, Anayasa değişikliği ile milli iradenin daha etkin hale geleceğini ifade etti.

Ramazanoğlu, “Yeni düzenleme ile kuvvetler ayrımı daha güçlü hale gelecek, milletvekilleri yasama faaliyetini yürütecek, Cumhurbaşkanı ve Bakanlar ise yürütme faaliyetini üstlenecek. Yargı da tarafsız hale gelecek” dedi.
Meserret sohbetlerine katılan AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan ise düzeleme ile yargının bağımsızlığının yanı sıra tarafsızlığının da vurgulandığını anlattı. Anayasaya yargı tarafsız kelimesinin eklendiğini söyleyen Özkan, “Bu kelimenin eklenmesi yetmez, yargının tarafsız olması için bundan sonra Anayasa Mahkemesi üyelerini ve HSYK üyelerini milletin seçtiği milletvekilleri ve Cumhurbaşkanı belirleyecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı