REKLAMI GEÇ

Arslan: Siyasi kriz işsizliği körüklüyor

Arslan: Siyasi kriz işsizliği körüklüyor

HAK İşçi Sendikalar Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Ekonomik ve siyasi krizlerin olduğu dönemde ülkede büyüme azalmakta, işçiler işini kaybetmektedir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mart 2017 Perşembe, 12:52

Deniz TOKAT/DENİZLİ, (DHA)
HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde ‘Anayasa Değişikliğine tam Destek Kararımız Evet’ konulu toplantıda üyelerle biraraya geldi. Toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu olarak anayasa değişikliği konusunda yaptıkları değerlendirmede, değişikliğe tam destek için kampanya yürütülmesine karar verdiklerini ifade etti. Konfederasyon yönetimi olarak 6 Mart itibariyle ’40 ilde 40 toplantı’ sloganıyla yola çıktıklarını dile getiren Arslan, “Anayasa değişikliğiyle ciddi bir hükümet sistemi değişikliği söz konusudur. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ülkenin yaşadığı ekonomik, siyasi krizlerden, darbelerden olağanüstü dönemlerden kurtulması sağlanacaktır” dedi.

Çalışanlar açısından anayasa değişikliğinin çok önemli olduğuna değinen Arslan, “Biz biliyoruz ki ekonomik ve siyasi krizlerin muhtıraların olduğu dönemde Türkiye’de işsizlik artmakta, büyüme azalmakta, işçiler işlerini kaybetmekte ve ülke ciddi bir krizle karşı karşıya kalmaktadır. Türkiye’de istikrarın ve güçlü hükümetlerin olması koalisyon pazarlıkları, darbelerden kurtulmak müdahalelerden kurtulmak en çok çalışanlar için önemlidir. O nedenle biz çalışanların temsilcileri olarak HAK İŞ olarak bu anayasa değişikliğini destekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı