REKLAMI GEÇ

Bakan Zeybekci 18.332 TOKİ konutunun 15 gün içinde ihaleye çıkacağın açıkladı

Bakan Zeybekci 18.332 TOKİ konutunun 15 gün içinde ihaleye çıkacağın açıkladı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile birlikte Denizli’nin uzun süredir beklediği TOKİ konutlarına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Zeybekci, 18.332 konutun 15 gün içinde ihale sürecine gireceğini açıkladı. Konutların büyük bölümü Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde yapılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mart 2017 Perşembe, 20:16

Bir dizi program için Denizli’ye gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ile birlikte Anemon Otel’de, Denizli toplu konut projelerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

1 yıldır TOKİ başkanlığı ve Denizli yerel yöneticilerin 19 ilçede yoğun bir çalışma yürüttüğünün altını çizen Bakan Zeybekci, “Artık Denizli merkez ve 19 ilçede şu an bize iletilen toplu konut talebi olan 18.332 adet konutun inşaat aşamasına geldik” dedi.

Hepsinin bu yıl içerisinde üretiminin başlayacağını vurgulayan Bakan Zeybekci, 2018’in ilk yarısında da konutların yükselmiş olacağın söyledi.

Özellikle Vali Ahmet Altıparmak, TOKİ Başkanı ve belediye başkanlarına teşekkür eden Bakan Zeybekci, konutların 12.500’ünün kent merkezindeki iki büyük ilçede, diğerlerinin de talep alınan ilçelerde yapılacağını ifade etti. Konutların tamamının kısa binalar olacağını, zemin+3 ya da zemin+4 kat olarak inşa edileceğini vurgulayan Bakan Zeybekci, yoğunluğun ise 2+1 olacak şekilde planlandığını kaydetti.

“ARSA ÜRETMEKTE ZORLANDIK”
TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ise, Denizli’de arazi bulmakta ciddi bir sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Burada yapılan yoğun çalışmaların yanı sıra kendisinin de katıldığı 3 büyük toplantı gerçekleştirildiğini ifade eden Turan, arazi sorununun çözülmesinin ardından alt yapı çalışmalarını yaptıklarını belirterek, “Artık 15 gün içerisinde ihalelere başlıyoruz” dedi.

Denizli’nin 19 ilçesinde planlanan konutların toplam maliyetinin 2 milyar liranın üzerinde olduğu açıklandı.

Yorumlar

zafer   -  Bağlantı 17 Mart 2017, 21:38

Geçen seçimden önceki evler gibi olmaz umarın bunların sonuda.
Hayırlısı olsun Denizliye.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı