REKLAMI GEÇ

Ekonomi Bakanı’ndan referandum için takım elbise sözü

Ekonomi Bakanı’ndan referandum için takım elbise sözü

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kale İlçesi’nde yaptığı konuşmada, geçen seçimde yüzde 80 oy aldıkları Çameli ilçesini referandumda geçmeleri halinde, Kale Belediye Başkanı ve ilçedeki muhtarlarına takım elbise alacağını söyledi. Muhtarların ‘evet’ için çalışmasını ve sandıktan Türkiye ortalamasının üstünde ‘evet’ oyu çıkmasını isteyen Zeybekci, “Muhtarlar size söylüyorum, hesabını sorarım, biliyorsunuz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Nisan 2017 Cumartesi, 17:00

Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA)

Denizli’nin Kale İlçesi’nde düzenlenen mitingde konuşan Nihat Zeybekci, tütün tarlasından yetişen bir bakan olduğunu belirterek aynı ovalarda ekin biçtiğini anlattı. Bakan Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldığı konuşmasında “Tek ayak üstünde kırk yalan söyleyip, gittiği her yerde ‘muhtarlıklar kapanacak, minibüsler ellerinden alınacak, lokantalar kapanacak’ diyor. Böyle saçmalık, böyle siyaset bugüne kadar Türkiye görmedi. Böyle bir fırıldağı analar doğurmadı daha. Türkiye büyümede rekorlar kırıyor tık yok, kötü bir şey olsaydı, zilleri takar oynardı” dedi.

Türkiye’nin, Avrupa Birliği’nde büyüme rakamları açıklanan bütün ülkelerden daha fazla büyüdüğünü söyleyen Zeybekci, şunları söyledi:

“Türkiye OECD’deki 46 ülkenin içinde en fazla büyülen ülke oldu. G-20’de açıklanan büyümelerin içinde en iyi büyüyen dünyada şu anda 3’üncü ülke oldu. Dünyanın 16’ncı büyük, Avrupa’nın 6’ncı büyük ekonomisi olduğu teyit etti. Mart ayı ihracat rakamları açıklandı. 20 gündür söylüyorum. Mart ayında Cumhuriyet tarihinin rekoruna gidiyoruz demiştim. Birileri sanıyor ki, öylesine konuşuyoruz. Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık, ihanete rağmen.”

Türkiye’nin bir dönüm noktasında olduğu ifade eden Zeybekci, “Bugüne kadar bizi hep soyup soğana çevirirken, bugüne kadar milleti ite uğursuza maskara ederlerken, hep aynı formülle yaptılar. Türkiye hep koalisyonlar dönemlerinde alaşağı edildi. Türkiye’yi koalisyonlar döneminde götürdüler IMF’nin kucağına oturttular. Koalisyonlar döneminde kuyruklara mahkum ettiler. Gaz, yağ, şeker, tüp kuyruklarına mahkum ettiler. Koalisyonlardan kurtulalım” dedi.

“MUHTARLARA HESABINI SORARIM”
Bakan Zeybekci, alandaki konuşması sırasında Ak Partili Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla ve alana gelen muhtarlara takım elbise sözü verdi. Bakan Zeybekci, “Belediye Başkanı kaybedeceği takım elbiseyi hesaplıyor. Kendisi bana ‘Çameli’yi geçeceğiz’ dedi. Çameli, geçen seçimde yüzde 80’i geçti, Çameli’yi geçin takım elbise benden. Varsanız muhtarlarla birlikte hepinizin takımlarını ben alacağım. Geçemezseniz gözünüzün yaşına bakmam, acımam, bunlar ciddi. 16 Nisan’da Türkiye ortalamasının üzerinde olacağız. Bütün köylere, mahallelere, Kale’nin en uzak yerindeki vatandaşa ulaşıyoruz. Muhtarlar size söylüyorum, hesabını sorarım, biliyorsunuz. Kale destan yazacak. Kale Türkiye ortalamasının üzerinde çıkarsa, 16 Nisan günü Kale bir numara olursa hep beraber burada meydandayız. Başkan davul zurnayı hazırlasın” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı