REKLAMI GEÇ

‘Hayır’ standında ‘Evet’i anlattı

‘Hayır’ standında ‘Evet’i anlattı

AK Parti Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, 16 Nisan Referandumuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Nisan 2017 Cumartesi, 11:44

Pamukkale Üniversitesi’ne gençlere “Cumhurbaşkanlığı Sistemi”ni anlatmak için gelen Özkan, kampüsün girişindeki ‘Hayır’ standını da ziyaret etti. Burada ‘Hayır Kampanyası’ yürüten gençlerle konuşan Cahit Özkan, yeni sisteme ‘Neden Evet?’ denilmesi gerektiğini anlattı. Burada bir süre gençlerle sohbet eden Özkan ve beraberindeki heyet, hayır kampanyası yürüten gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Hem Evet, hem de Hayır karelerinin yer aldığı fotoğraf kampanya sürecindeki en anlamlı kare olarak da kayıtlara geçti. Cahit Özkan ayrıca, kendisinin kaleme aldığı “Tarihi, Siyasi, Hukuki Yönleriyle Cumhurbaşkanlığı Modeli” kitabını da imzalayarak gençlere hediye etti.

Denizli Milletvekili Özkan daha sonra Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ne geçti. Fakülte kantininde gençlere seslenen Özkan, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin neler getireceğini anlattı. Yeni sistemle, söylenenin aksine Meclisin daha da güçleneceğini belirten Özkan, “Yasama organı idari yasaların peşinden koşacak.” dedi. Cumhurbaşkanlığı Sistemiyle, milletin kuracağı hükümetleri yalnızca milletin indireceğini vurgulayan Özkan, 5 yıl boyunca göreve gelen bir hükümetin, popülist politikaları değil, milletin yararına olacak icraatçı politikalar üreteceğini kaydetti. Cahit Özkan, yeni sistemle birlikte yargının da tamamen tarafsız bir kimliğe bürüneceğini belirtti.

Gençlerin gelecekte, iş, aş ve güvenlik ülke arayışlarına mecbur kalmaması, istikrar içeren bu yeni sistemi desteklemesi gerektiğin belirten Özkan, bu ülkenin düzenine hizmet edecek Anayasal düzene öncelikle gençlerin destek vermesi gerektiğini söyledi. 16 Nisan’da gençlerin kendi kaderini belirleyeceğini kaydeden Denizli Milletvekili Cahit Özkan, gençlerin bunu düşünerek tercih yapmalarını istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı